Annonce
Lemvig

Nu kommer der cykelsti til Lomborg

Nu bliver det snart muligt at cykle fra Lemvig til Lomborg uden at færdes på de tungt trafikerede veje i området. Arkivfoto

Lomborg: Cykelstien Lemvig-Rom-Lomborg kommer til efteråret. Det siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V) efter at Lemvig kommune har haft projektet i udbud.

- Og vi har fået et tilbud, hvor entreprenørfirmaet Ib G. Jensen var lavestbydende og derfor vil få arbejdet, siger Steffen Damsgaard.

Tilbuddet holder sig indenfor det kommunale budget, hvor arbejdet var bedømt til at koste 4,7 millioner kroner.

- Det er vi selvfølgelig tilfredse med, og samtidigt er vi glade for, at det er en lokal entreprenør, der får opgaven, siger Steffen Damsgaard.

Han forventer, at arbejdet går i gang allerede i år, og måske allerede i slutningen af august måned.

Planerne om en cykelsti var med til at starte debatten om at føre fjernvarme frem fra Lemvig til Lomborg og Ramme. Rørene skulle graves ned samtidigt med, at cykelstien skulle laves, men til syvende og sidst viste det sig billigere at vælge en anden rørføring. Derfor bliver de to projekter udført hver for sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce