Annonce
Vestjylland

Nu kan patienter på regionens hospitaler få flere besøg

Nu lempes besøgsrestriktionerne på alle regionen sygehuse. Foto: Morten Stricker
Styrelsen for Patientsikkerhed har torsdag den 15. april ophævet de midlertidige besøgsrestriktioner på Region Midtjyllands hospitaler. Det betyder, at antallet af besøgende ikke længere er begrænset til den samme nærmeste pårørende.

Regionen: Fra torsdag 15. april ophæver Styrelsen for Patientsikkerhed de midlertidige restriktioner, der har været for besøg på Region Midtjyllands hospitaler inklusive psykiatrien.

De midlertidige restriktioner blev indført for at inddæmme lokale smitteudbrud med corona-virus i Region Midtjylland.

Lempelsen af restriktionerne betyder, at reglen om maksimalt én besøgende eller ledsager per patient falder bort.

Annonce

Dog opretholdes afstandskravet på to meter på hospitalerne, hvorfor der i praksis kan være meget begrænset plads til besøgende og ledsagere på sengestuer og i klinikker.

Særlige begrænsninger

Der kan også fortsat være lokale forhold, som gør det nødvendigt at opretholde særlige begrænsninger i adgangen til eksempelvis en afdeling eller et område på hospitalet.

Ligeledes gælder fortsat opfordringen til besøgende og pårørende - uanset lempelsen - til at medvirke til at passe på patienter og personale ved at begrænse trafikken og antallet af udefrakommende på hospitalerne.

I det hele taget gælder det naturligvis stadig, at man overalt på hospitalerne skal holde afstand, spritte hænder før og efter besøg, bruge mundbind og udvise, som det hedder, god hosteetikette.

Og har man symptomer, skal man blive hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce