Annonce
Erhverv

Nu kan Jobcentret igen hjælpe de ledige

Kenneth Bro: et er godt, at ledige nu kan komme i tilbud, vi ved, har en god effekt
15. april genåbner Jobcentret i Lemvig Kommune indsatsen for beskæftigelse.

Lemvig: Fra den 15. april kan Jobcenter Lemvig igen hjælpe ledige med at få et virksomhedsrettet forløb eller en faglig opkvalificering.

Siden den seneste nedlukning af landet i december med mange restriktioner har der været store begrænsninger i Jobcenterets muligheder for en aktiv beskæftigelsesindsats.

Blandt andet har det ikke været muligt at hjælpe ledige borgere i gang med en virksomhedspraktik eller et løntilskudsjob, lige som kommunens Kompetenceværksted i Bonnet har været lukket

Annonce

Derfor er det også en glad formand for Arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i Lemvig Kommune, Kenneth Bro, der sidste uge fik beskæftigelsesministerens melding om, at det igen fra den 15. april 2021 er muligt at hjælpe ledige borgere med et virksomhedsrettet forløb eller en opkvalificeringsperiode hos Kompetenceværksted.


Vi er blandt de kommuner i landet, der har den højeste andel af ledige borgere i virksomhedsrettede forløb. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det igen er muligt

Kenneth Bro (S), formand for arbbejdsmarkeds- og integrationsudvalget, Lemvig Kommune


- Lemvig Kommune har i sin beskæftigelsespolitik prioriteret den virksomhedsrettede indsats for ledige borgere meget højt. Vi er blandt de kommuner i landet, der har den højeste andel af ledige borgere i virksomhedsrettede forløb. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det igen er muligt, siger Kenneth Bro i en pressemeddelelse.

- Begrænsninger i indsatsen har været nødvendige af sundhedsmæssige årsager. Men det er godt, at ledige nu kan komme i tilbud, vi ved, har en god effekt, fortsætter Kenneth Bro.

Ny indsats

Frank Rud Jensen, chef for Jobcenter og Borgerservice, er helt på linje med Kenneth Bro i glæden over, at det igen er muligt at stå for en mere virksomhedsrettet indsats for ledige.

Han understreger, at Jobcenteret ikke har været lukket. Selv om medarbejderne det meste af tiden arbejder hjemmefra, har de haft travlt med at fastholde kontakten til ledige og sygemeldte borgere for at hjælpe dem videre.

Opgaver har blandt andet været at hjælpe og guide virksomhederne rundt i de forskellige hjælpepakker, Folketinget har sat i gang under corona-pandemien. Mange virksomhederne har kontaktet Jobcenteret til rekrutteringsopgaver eller opkvalificering af deres medarbejdere, hvor især voksenlærlinge-ordningen har været en stor succes.

Annonce

Opfordring

Kenneth Bro og Frank Rud Jensen opfordrer virksomhederne til at kontakte Jobcentret, hvis de ønsker hjælp til for eksempel rekruttering af nye medarbejdere, uanset om det er til en stilling på fuld tid eller deltid.

Der er mange muligheder for at få kvalificeret arbejdskraft. Henvendelsen kan også dreje sig om opkvalificering af medarbejdere, måske med ansættelse af en nuværende medarbejder eller en ny medarbejder som voksenlærling.

Jobcentret forsøger hele tiden at lave en model omkring ansættelse og eventuelt opkvalificering, som er tilpasset den enkelte virksomheds behov og ønsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce