Annonce
Lemvig

Nu kan du besøge de ældre på plejecentrene

Direktør Pia Ulv Helleland: Vi bruger to meters afstand ved disse besøg for at beskytte de ældre. Arkivfoto
Lemvig Kommune åbner op for udebesøg på plejecentrene fra fredag

Lemvig: Nu er det muligt for pårørende at komme på besøg hos de ældre på plejecentrene i Lemvig Kommune. Muligheden er der fra fredag den 15. maj, og man skal booke tid inden.

Det er blevet muligt, efter Lemvig Kommune netop har modtaget sundhedsfaglige retningslinjer for udebesøg fra Sundhedsstyrelsen og Kommunernes Landsforening.

- Nu er vejledningerne endelig kommet, så vi kan åbne for, at pårørende kommer på besøg hos deres kære på plejecentrene. Det har vi set frem til. Vi ved, at både de ældre og deres pårørende glæder sig til besøgene. Vi vil selvfølgelig gøre alt, vi kan, for at besøgene bliver så hyggelige som mulige, siger direktør for Social & Sundhed, Pia Ulv Helleland.

Man kan komme på aftalt besøg fra fredag den 15. maj klokken 9, og fra torsdag den 14. maj klokken 12 kan man ringe til plejecentrene og booke en tid.

Plejecentrene forventer, at mange vil være interesserede i at komme på besøg. Derfor kan der gå et par dage, før man kan få en tid.

Man kan selvfølgelig kun komme på besøg, hvis man selv og ens pårørende er symptomfrie og har været det i mindst 48 timer inden besøget, lige som de forebyggende retningslinjer om at vaske eller spritte hænder før og efter mødet naturligvis skal efterleves.

Selv om alle andre nu kun anbefales at holde en meters afstand, så skal man under besøg på plejecentrene holde minimum to meters afstand. Det er af hensyn til beboerne, der hører til risikogruppen.

Det er op til de enkelte plejecentre, hvordan de indretter et passende antal mødesteder på det lokale udeareal med stole og borde i passende afstand til øvrige mødesteder samt mindst to meter mellem stolene.Lemvig Kommune har i sin måde at håndtere besøgsforbud og vejledninger lagt sig tæt op ad Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

- Vi følger stadig sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så vi ved ikke, hvornår vi kan åbne plejecentrene helt op, siger Pia Ulv Helleland.

Reglerne

Regler for ude-besøg på plejecentrene
1. Kontakt plejecenteret og aftal en tid med personalet.
2. Du kan komme på besøg allerede fra fredag den 15. maj. Du kan aftale en tid fra torsdag den 14. maj.
3. Vi forventer, at mange vil være interesserede i at komme på besøg. Derfor kan der gå et par dage, før det bliver din tur. Det håber vi, du har forståelse for. Vi gør, hvad vi kan for at finde en tid.
4. Vi skal alle fortsat gøre alt, vi kan, for at undgå smitte. Følg derfor de anvisninger personalet giver dig før besøget, og læs også retningslinjerne i pjecen, der er vedhæftet mail med denne pressemeddelelse.

Kilde: Lemvig Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce