Annonce
Lemvig

Nu kan der også dystes i dart og pool

Jens Erik Frost er med i det udvalg, der planlægger Thyborøn-mesterskaber i indendørs fodbold 2. juledag. Nu kan der også dystes i dart og pool. Jens Erik Frost har deltaget i alle mesterskaber siden det første i 1968. Foto: Allan Damgaard
Der har været Thyborøn-mesterskaber i indendørs fodbold 2. juledag siden 1968, men tilslutningen er været dalende de seneste år, så derfor kan der i år også dystes i dart og pool.

Thyborøn: - Vi er nødt til at gøre noget for at få stoppet tilbagegangen. Tilslutningen har været dalende de seneste år. Nu gør vi noget for at få vendt udviklingen, og vi håber at få skabt en hyggelig dag for hele familien, siger Jens Erik Frost fra Thyborøn.

Det drejer sig om Thyborøn-mesterskaberne i indendørs fodbold. De har været afviklet 2. juledag siden 1968, hvor hallen i Thyborøn blev bygget og gjorde det muligt at dyrke sport indendørs.

Da tilslutningen var størst, var det nødvendigt at tage 4. juledag i brug for at få afviklet de mange fodboldkampe.

I dag er situationen en anden. Der bliver færre og færre hold.

- Nu prøver vi med nogle nye tiltag. Vi laver i år turneringer i dart og pool med to spillere på hvert hold. Vi vil gerne have nogle flere til at være aktive ved mesterskaberne, siger Jens Erik Frost.

I Gitte Henning Salen bliver der desuden opstillet to hoppeborge, så de yngste også har noget at fornøje sig med. Turneringerne i dart og pool foregår i ungdomsklubbens lokaler.

Det er ungdomshold og firmahold, der kæmper om ære og prestige ved mesterskaberne i Thyborøn, der afvikles i Thyborøn Fritids regi og foregår i Wærket - altså Thyborøn-Hallen.

Annonce

Vi laver i år turneringer i dart og pool med to spillere på hvert hold. Vi vil gerne have nogle flere til at være aktive ved mesterskaberne.

Jens Erik Frost, Thyborøn-mesterskaberne

Nede på 12 firmahold

- Sidste år var vi nede på blot 12 firmahold, og det ligger meget under de år, hvor tilslutningen var højest. Vi har været oppe på 32 firmahold, og dengang var vi meget nøjeregnende med, at samtlige spillere på firmaholdet nu også arbejdede for det pågældende firma. Den regel er vi for længst gået bort fra. Nu skal der i princippet blot være en enkelt på holdet, der er ansat i det Thyborøn-firma, der stiller med et hold, siger Jens Erik Frost.

Han sidder i planlægningsudvalget og gør meget for at være opsøgende, så Thyborøn-drenge, der læser eller arbejder i andre byer, deltager i fodboldturneringen 2. juledag, hvor de typisk er hjemme på juleferie.

På ungdomssiden arbejder Thyborøn og Harboøre sammen med fælles fodboldhold, og det er disse hold, der også skal dyste ved mesterskaberne.

- Hvis vi kan nå op på 40 deltagende hold i alt, så vil det være tilfredsstillende, siger Jens Erik Frost, der har været med i turneringen i alle årene siden 1968 - enten som spiller eller ved dommerbordet eller i en helt tredje rolle.

I øvrigt husker han stadig 1975-udgaven af mesterskaberne særdeles godt. Her var han nemlig med til at vinde hele tre rækker: Yngling, senior og firma. Sidstnævnte var med Thyborøn Trawlbinderi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce