Annonce
Lemvig

Nu kan bosteder og bofællesskaber også få besøg

Det er lang tid, beboerne ikke har kunnet få besøg, siger Tanja Guldhammer, leder af Center for Sociale Tilbud. Arkivfoto
Lemvig Kommune åbner op for udendørs besøg i en række institutioner inden for handicap & psykiatri
Annonce

Lemvig: Fra i dag onsdag den 20. maj er der åbent for besøg hos Lemvig Kommunes sociale tilbud.

Det er blevet muligt at besøge botilbud og bofællesskaber inden for handicap- og psykiatri-området, efter regeringen har lempet en række påbud, der har forhindret besøg af pårørende på grund af smitte-risikoen.

- Der er ikke tvivl om, at den ny ordning er god for beboerne i vores bofællesskaber og botilbud. Det er lang tid, hvor de ikke har haft kontakt med pårørende, siger Tanja Guldhammer, leder af Center for Sociale Tilbud i Lemvig Kommune.

Beboere har hele tiden kunnet modtage besøg i såkaldt kritiske situationer. Fra onsdag er det tilladt for beboere at mødes med én til to faste besøgspersoner under forudsætning af, at visse krav er opfyldt.

Besøgene skal som hovedregel finde sted på tilbuddets udearealer. Besøg skal desuden aftales med ledere på de enkelte bosteder, og det sikres, at der er udearealer nok, og at de gøres rent efter hvert besøg.

Tanja Guldhammer fortæller, at de forskellige bosteder og tilbud er i gang med at indrette udearealer sådan, at besøg kan foregå uden risiko for smitte.

Det er ikke tilladt for besøgende eller beboere at anvende fælles arealer indendørs. Alt sammen for at undgå smitte.

Centerlederen understreger, at de hygiejniske og forebyggende spilleregler fortsat skal overholdes. Hænder vaskes og sprittes før og efter møder. Afstanden mellem besøgende og beboer skal være mindst én meter, håndtryk eller kram er ikke tilladt. Endelig skal alle kontaktflader sprittes og gøres rent efter hvert besøg.

Følgende bosteder og bofællesskaber i Lemvig Kommune åbner for besøg fra onsdag den 20. maj: Labyrinten, Bakkebo, Østerbo Nord, Kærhuset, Ungekollegiet, Skolevej, Vangevej og Søvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce