Annonce
Holstebro

Nu kører retssagen: Det tog tre minutter at oversvømme diskotek Buddy Holly

Tre minutter tog det. Så stod vandet i halvanden meters højde på et nyistandsat Diskotek Buddy Holly. Her kæmper beredskabet med at tømme diskoteket for vand. Arkivfoto: Morten Stricker

Efter tre års ventetid begynder retssagen om, hvem der har ansvaret for at Diskotek Buddy Holly i Holstebro i december 2015 nærmest blev skyllet ud i Storåen. Diskoteksejer kræver erstatning i millionklassen.

Holstebro: Mandag og tirsdag kører retssagen om en dør, der skulle have holdt vandmasserne ude af Diskotek Buddy Holly i Holstebro en decembernat for tre år siden.

For ingen vil tage ansvaret for den dør, der gav efter og lukkede vandmasserne ind en sen søndag nat eller meget tidlig mandag morgen i december 2015, så diskoteket blev fuldstændig ødelagt. Og det kun få måneder efter, det var blevet bygget om for et større beløb. På tre minutter stod vandet i halvanden meters højde på diskotekets underetage.

Diskotekets ejer Jan Nonboe skal de næste to dage i retten med Nordea Ejendomme (i dag DEAS), der ejer bygningen. Han kræver en erstatning i millionklassen.

For hvem har ansvaret for at døren gav efter for de enorme vandmasser? Er det udlejeren, håndværkeren, Stormrådet eller diskoteksejeren?

Diskoteket har været lukket siden den katastrofale oversvømmelse.

Der forventes at ligge en afgørelse om fire uger.

Jan Nonboe på diskoteket Buddy Holly efter oversvømmelsen. Han vil ikke nævne beløbet, men kræver erstatning i millionklassen. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce