Annonce
Holstebro

Nu kører retssagen: Det tog tre minutter at oversvømme diskotek Buddy Holly

Tre minutter tog det. Så stod vandet i halvanden meters højde på et nyistandsat Diskotek Buddy Holly. Her kæmper beredskabet med at tømme diskoteket for vand. Arkivfoto: Morten Stricker

Efter tre års ventetid begynder retssagen om, hvem der har ansvaret for at Diskotek Buddy Holly i Holstebro i december 2015 nærmest blev skyllet ud i Storåen. Diskoteksejer kræver erstatning i millionklassen.

Holstebro: Mandag og tirsdag kører retssagen om en dør, der skulle have holdt vandmasserne ude af Diskotek Buddy Holly i Holstebro en decembernat for tre år siden.

For ingen vil tage ansvaret for den dør, der gav efter og lukkede vandmasserne ind en sen søndag nat eller meget tidlig mandag morgen i december 2015, så diskoteket blev fuldstændig ødelagt. Og det kun få måneder efter, det var blevet bygget om for et større beløb. På tre minutter stod vandet i halvanden meters højde på diskotekets underetage.

Diskotekets ejer Jan Nonboe skal de næste to dage i retten med Nordea Ejendomme (i dag DEAS), der ejer bygningen. Han kræver en erstatning i millionklassen.

For hvem har ansvaret for at døren gav efter for de enorme vandmasser? Er det udlejeren, håndværkeren, Stormrådet eller diskoteksejeren?

Diskoteket har været lukket siden den katastrofale oversvømmelse.

Der forventes at ligge en afgørelse om fire uger.

Annonce
Jan Nonboe på diskoteket Buddy Holly efter oversvømmelsen. Han vil ikke nævne beløbet, men kræver erstatning i millionklassen. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce