Annonce
Lemvig

Nu har vi jo købt en grønlænder

Skatteminister karsten Lauritzen: Vi får ikke de 12 milliarder kroner tilbage, som Skat er blevet snydt for. men forhåbentlig kan vi fængsle de banditter, de rhar gjort det. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Skatteminister Karsten Lauritzen tror på mere politisk stabilitet, efter regeringen er blevet styrket - og at man har sikret sig opbakning fra et af de grønlandske folketingsmedlemmer

Lemvig: - Vi har nu fået en mere stabil regering, og det er opfattelsen på Christiansborg, at denne regering vil holde valgperioden ud. Men vi må også erkende, at det er en regering, der hviler på et spinkelt grundlag, sagde skatteminister Karsten Lauritzen, da han holdt talen ved nytårskuren i Lemvigegnens Venstre.

Og det spinkle består i, der kun er 90 mandater bag regeringen.

- Historien viser, at der stort set altid er et folketingsmedlem, som i løbet af perioden springer fra et parti til et andet, og så vil vi ikke længere have flertal. Men vi har sikret os stemme 91 ved at købe en grønlænder. Et af de grønlandske mandater har vi gjort til formand for Grønlandsudvalget mod, at hun så ikke stemmer mod regeringen i afgørende spørgsmål. Så må vi bare håbe, der ikke er nogen, der byder mere på et tidspunkt, lød den ligefremme udlægning af den handling.

Karsten Lauritzen har sæde i det magtfulde koordinationsudvalg, og han forudså dog, at der kunne komme alvorlige udfordringer. Blandt andet i forbindelse med en ny akse mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

- Man kan ane, at DF gerne vil søge hen og blive et midterparti i stedet for at ligge til højre, og vi vil få udfordringer, når der skal tales bolig- og skatteforlig.

Karsten Lauritzen bebudede, at han arbejder på at forbedre Skat og forenkle reglerne, så de bliver lettere at arbejde med for borgere og for Skat selv. De 6500 medarbejdere skal fordeles i mindre enheder for at forbedre overblikket. Der er fundet syv milliarder kroner og 2000 ekstra medarbejdere til at forbedre Skat. Disse arbejdspladser skal fordeles ud over landet i de eksisterende skattecentre.

- Også I Struer, ville borgmester Erik Flyvholm gerne vide.

- Mit udgangspunkt er, at der skal flere til Struer, så afdelingen får en størrelse som de andre afdelinger. Struer skulle have været lukket, da den er for lille, men jeg gjorde en undtagelse, blandt andet fordi der er en meget lang opsigelse på lokaliteten i Struer. Nu vil jeg gerne gøre den lige så stor som de andre, så afdelingen bliver fremtidssikret, også når der kommer en ny minister, sagde skatteministeren.

- Får vi de 12 milliarder tilbage, som Skat er blevet snydt for, ville Thorkild Sønderskov gerne vide.

- Nej, det kan vi ikke forvente. Jeg prioriterer også mest, at vi får fat i de banditter, der har snydt os, så vi kan få dem fængslet i lang tid, og det tror jeg, der er en realistisk mulighed for. Men de fleste penge ser vi ikke igen. Desværre.

Gunnar Lisby Kjær ville gerne vide, om der blev arbejdet med, at flere kommuner kan få det såkaldte ekstra fradrag til pendlere. Det har en række udkant-kommuner, men ikke Lemvig.

- Det er et mål for Venstre at arbejde for, der er flere kommuner, der kommer med.

Her kunne folketingsmedlem Thomas Danielsen supplere med, at Lemvig Kommune ikke er med, fordi det går økonomisk godt i kommunen, men at Venstre arbejder på at få en geografisk dimension ind i kriterierne. Han forventer dog ikke, det bliver let.

Omkring 70 deltog i venstres nytårskur i Lemvig Idræts- og Kulturcenter, hvor der ud over indlæg fra Karsten Lauritzen var indlæg af Thomas Danielsen, mens borgmester Erik Flyvholm sluttede af med at give et overblik over kommunens tilstand. Og han gav via en række eksempler udtryk for, at der er rigtig mange positive ting i gang, og at der derfor er lagt op til et optimistisk og spændende 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce