Annonce
Struer

Nu har pladsen fået navn

Byrådet i Struer Kommune har nu sat navn på pladsen, hvor entreprenørerne indtil videre har overholdt tidsplanen, så den kan blive indviet til maj. Foto: Frede Stengaard
Byrådet har sat navn på den nye plads, hvor entreprenørerne knokler med at få lagt ny belægning. Et projekt til lidt over 13 millioner kroner - formentlig med penge på budgettet til skiltet. Se her, hvad der kommer til at stå
Annonce

Struer: Arbejdet på at få lagt ny belægning på den åbne plads mellem rådhuset og parkeringspladserne i Smedegade skrider frem som planlagt.

- De holder tidsplanen. Vejret har været perfekt, hvis man ser bort fra regnen, fortæller borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

- Vi er sluppet for sne og frost. Det er det vigtigste, konstaterer han på vegne af entreprenørerne, der vandt licitationen og ser ud til at få fuldført arbejdet til lidt over 13 millioner kroner, så pladsen kan blive indviet med nyt navn til maj.

For en helt ny og åben plads i byen skulle selvfølgelig have nyt navn.

Østergade 16: Dette var adressen på den godt nedslidte karré, der rummede både kro og bager, der lå på matriklen, indtil den blev ryddet i 2016. Men Østergade 16 var bare ikke et passende navn til hele den nye og åbne plads i byen.

Så byrådet i Struer Kommune har derfor indsamlet en række forslag, og tirsdag aften blev der truffet en beslutning.

Det blev det helt rigtige navn, der blev vedtaget.

Mads Jakobsen (V), Venstres gruppeformand i byrådet, Struer

Annonce

Fra stræde til plads

Det skete på den lukkede del af et møde i byrådet, og nu bliver det helt officielt, at pladsen vil blive indviet som T.W. Jensens Plads og dermed opkaldt efter købmanden og handelsmanden, der blandt andet opførte den markante bygning på rådhuspladsen, hvor Bog & Ide har butik i gadeplan, og inde på pladsen, som nu bliver opkaldt efter T.W. Jensen, havde han blandt andet lagerplads med tømmerhandel.

- Der var flere navne i spil, og et andet forslag var, at det helt enkelt skulle være Rådhuspladsen. Det var nok det, der var den største tilslutning til blandt mindretallet, siger Niels Viggo Lynghøj og fortæller, at beslutningen om, at pladsen skal indvies som T.W. Jensens Plads, blev truffet af et stort flertal under en fri debat på tværs af partiskel.

- Det blev det helt rigtige navn, der blev vedtaget, mener formanden for Venstres byrådsgruppe, Mads Jakobsen, som gør opmærksom på, at det faktisk ikke er mange uger siden, der stadigvæk var et skilt på muren ved Imerco, som markerede, at man her kunne begive sig ind ad T.W. Jensens Stræde - den tidligere passage mellem pladsen foran rådhuset og ind langs bageriet og over mod Kvickly, som Coop i dag kalder for SuperBrugsen.

- Det var helt oplagt at kalde pladsen for T.W. Jensens Plads, siger han, og fortæller, at beslutningen blev truffet med fuld opbakning fra Venstres medlemmer i byrådet.

Så nye tider - nye navne i bybilledet.

Først fik vi Lydens Have mellem rådhuset og brobuerne i forbindelse med indvielsen af det store havneprojekt og nu altså også en T.W. Jensens Plads mellem rådhuset og over mod Smedegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce