Annonce
Navne

Efter et halvt år som forpagter: Nu håber Mette bare på godt sommervejr

Der er ikke meget, der slår den udsigt på en dag med godt vejr. Foto: Morten Stricker
Restaurant Storådalen har en helt fantastisk udsigt. På en solskinsdag er der ikke meget, der slår et stjerneskud og et glas et-eller-andet ude på terrassen med udsyn til snoede åløb og grønne marker. Og alle er velkomne.
Annonce

Holstebro: Der er vild travlhed, da undertegnede dukker op til en aftale med forpagter Mette Højbøge på restaurant Storådalen.

- Vi er på vej til hul 19!, ler en munter, moden dame, der dufter af frisk luft.

Hun har sammen med cirka 75 andre modne golfere lige spillet hele formiddagen på golfbanen ved Frøjkvej 83, og nu er der pitstop.

Der dannes en lang kø - helt ude på terrassen - med afstand, men med munter sludren. Nogle få bestiller mad, men de fleste skal have fadøl - Classic synes at være populær - eller Shandy.

Shandy er en blanding af almindelig pilsner og lemon-sodavand.

- Det er vældigt populært blandt damerne. Shandy og så de øl, vi har, uden ret meget alkohol, fortæller Kim Vestergaard, der rutineret betjener fadølsanlægget side om side med forpagter Mette Højbøge.

Kim er ikke sådan rigtigt ansat i restauranten. I hvert fald ikke på fuld tid. Han har kontor i bygningen, der huser restauranten, og aftalen er, at når det brænder på en time eller to, går han til hånde.

- Pyh ja, ellers kunne jeg ikke klare det, puster 49-årige Mette Højbøge ud, da hun sætter sig, efter at køen er blevet betjent.

Golferne har sig udenfor på terrassen, der har i hvert fald Holstebro's bedste restaurantudsigt - men som nok også godt kan konkurrere på landsplan. Udsigten er virkelig ganske enestående.

Det har golfspillere fundet ud af, naturligvis. Men Mette Højbøge håber sådan på, at det også går op for andre denne sommer. For coronatiden har heller ikke for restaurant Storådalen været sjov.

- Jeg tror, jeg var blevet sindssyg, hvis ikke jeg var kommet på arbejde mandag i sidste uge, siger hun ærligt.

- Jeg fik nærmest stress-ondt i maven i begyndelsen over alle de selskaber, der blev aflyst på grund af corona, indrømmer Mette Højbøge, der forpagter restaurant Storådalen. Foto: Morten Stricker
Annonce

Fik nærmest corona-stress

Mette Højbøge overtog forpagtningen den 1. november 2019 og knoklede på for især at få selskabslokalerne op at køre.

- Men så havde vi lige fem uger i februar-marts med regn og oversvømmelse, og så gik vi direkte over i en corona-nedlukning. Så ikke bare havde vi ikke á la carte gæster i restauranten, men alle vores selskaber frem til september er også blevet aflyst, fortæller Mette Højbøge.

Tror du ikke, at noget af det vender tilbage, når forsamlingsantallet hæves?

- Man kan da håbe, men ærlig talt nej. Det er jo fint nok, at man går til at må være 30-50 samlet, men er det så ensbetydende med, at folk vil gå ud? Vil man holde en fest, hvor man ikke kan kramme, kysse og sidde tæt sammen? Telefonen er ikke ligefrem rødglødende, når det gælder fester - men vi kan skam stå klar indenfor to dage, hvis der er nogen, der vil holde én, siger Mette Højbøge, kigger ud af vinduet og sukker:

- Det er bare ærgerligt, for der var kommet så meget gang i selskaberne...

Af mangel på konfirmationer, bryllupper og runde fødselsdage, er der sat meget lid den store terrasse, hvor der kan være 108 gæster, og som har "byens bedste udsigt".

- Den første måned derhjemme under corona havde jeg nærmest stress-ondt i maven af alt det, vi havde måtte aflyse. Men så lærte jeg det jo, det med at slappe af og se fremad, smiler Mette Højbøge.

Så lukketiden er blandt andet udnyttet til at indkøbe nye møbler indedørs til á la carte restauranten - lækkert i olieret eg og ocean blue skind. Der er plads til 38 i restauranten.

Der er også købt nye parasoller til terrassen, som nu er delt op, så man kan sidde i den ene ende og spise, mens man i den anden kan sætte sig, hvis man kun vil have noget at drikke.

Annonce

Også åbent i pinsen

Det er Mettes drøm, at hele Holstebro opdager, hvilken perle, der ligger på Frøjkvej 83.

- I går var der vildt godt vejr, men det er jo ikke ensbetydende med, at der var fyldt på terrassen, sukker hun.

Sidste uge besluttede hun sig om tirsdagen, hvor der var godt vejr, for, at hun ville arrangere rosé og tapas på terrassen fredag aften.

- Og så styrtregnede det hele fredag! Så nu er vores plan altså at være meget spontane og simpelthen lave nogle pop-up parities, når vejret er til det, siger hun.

Der er åbent for frokost mellem 12 og 17, og fra den 8. juni træder også aftenservering i kraft.

- Fra den 8. juni har vi åbent alle dage mellem 12 og 21, siger Mette Højbøge.

Har I også åbent i pinsen?

- Vi har åbent alle dage, gentager Mette Højbøge, der i øjeblikket også er den, der står i køkkenet.

Det har hun skam uddannelsen til, men alligevel glæder hun sig til den 15. juni, hvor der er ansat en ny kok.

- Så kan jeg måske få et par timer fri hist og pist, smiler hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Holstebro

Med benzin i blodet

Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce