Annonce
Struer

Nu gik den ikke længere

Struer Kommune lægger op til at forlænge kontrakten med Venøbussen med et par år og så vente med at stille krav om, at der skal køres på el. Eneste nye krav er, at der skal køres på biodiesel. Arkivfoto: Morten Stricker
Må vente et par år med at stille krav om, at der skal køres på el i den kollektive bustrafik i Struer Kommune

Struer: Kontrakterne på den kollektive busdrift i Struer Kommune bliver forlænget med to år med et krav om, at der skal køres på biodiesel.

Dette var så langt, politikerne i teknik-, miljø- og klimaudvalget fik mulighed for at strække den i retning af en grøn omstilling.

- Vi havde forventet at kunne vente nogle måneder med at tage stilling til et nyt udbud, fortæller udvalgsformanden, Marianne Bredal (V), efter at der har været enighed i udvalget om at udskyde en beslutning hele to gange, siden forvaltningen for første gang efterlyste en politisk stillingtagen til betingelserne for nogle måneder siden.

Oplægget fra forvaltningen har hele tiden været, at der skulle indgås en ny kontrakt med selskaber, der stadigvæk kører med dieselbusser, og så vente med den grønne omstilling til, der kan indføres elbusser på alle kommunens busruter på én gang.

Politikerne i udvalget har ønsket at udsætte en beslutning så længe som muligt i et håb om, at teknologien ville udvikle sig så hurtigt, at det ville give mening at stille krav om, at der skal køres med el-busser på nogle af ruterne og om ikke andet så med el-drift på bybusserne.

Nu gik den så ikke længere.

Hvis udbudet skal gennemføres, så en ny kontrakt kan træde i kraft i slutningen af juni 2021, skal det ske i løbet af foråret i år, og politikerne i teknik-, miljø- og klimaudvalget blev derfor nødt til at træffe en beslutning.

En beslutning, der altså betyder, at de nuværende kontrakter forlænges i to år med et krav om, at der bliver kørt på biodiesel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce