Annonce
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Kasserne med teknikken under selve masten er nu flyttet ind på indersiden af tårnet, og naboerne er dermed blevet fri for støjgener. Arkivfoto: Frede Stengaard
Naboerne til vandtårnet i Tårngade er nu fri for støjgener fra de nye 5G-master.
Annonce

Struer: Beboerne i den nærmeste omegn af vandtårnet i Tårngade fik sig en uventet, fløjtende nabo, da TDC Net satte nye 5G-master op på tårnets top.

Når blæsten ramte byen fra sydvest, gik det helt amok, og naboerne var ikke et øjeblik i tvivl om, at en ret så insisterende hylen og piven i blæsten kom fra de nye 5G-master.

- Struer Energi må ind i kampen. Vandtårnet er deres, så de må have givet tilladelse til opsætningen og kan vel også bede dem, der har sat stadset op, om at ændre det. Det er faktisk temmelig ubehageligt med den syngende eller fløjtende lyd, lige så snart vinden er i sydvest og vest - og til dem, der ikke skulle være klar over det, så er vinden jævnligt i det hjørne på disse kanter, skrev en af de nærmeste naboer til vandtårnet i Tårngade, Georg Sabroe blandt andet på sin Facebook-profil.

Dette blev da også tilfældet.


Det ligger i loven, at vi skal give dem adgang til de højeste punkter, vi har i byen. Men vi må forlange, at det sker, uden at det bliver til gene for naboerne

Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer Forsyning


Direktøren for Struer Energi A/S, Claus Bøgeskov Mogensen, var allerede blevet opmærksom på problemet, og desuden havde han også fået klager naboerne til en skorsten på Treskel, hvor de havde et tilsvarende problem.

- Det ligger i loven, at vi skal give dem adgang til de højeste punkter, vi har i byen. Men vi må forlange, at det sker, uden at det bliver til gene for naboerne, forsikrede Claus Bøgeskov Mogensen og henvendte sig til TDC for at få sat en stopper for hyleriet.

Toke Binzer, som er underdirektør i TDC NET og ansvarlig for selskabets udrulning af det nye 5G-netværk med titlen "Head of 5G Rollout and Implementation", blev gjort opmærksom på problemet i Struer, og over for avisen forsikrede han, at TDC NET ville gøre en helhjertet indsats for at udbedre teknikken, så naboerne blev fri for støjgener.

Så teknikerne vendte tilbage og justerede først på masterne, og da dette ikke var nok, blev kasserne under selve masterne flyttet ind på indersiden af tårnet, og efter de seneste par uger med jævnlige omslag i vejret og til tider ret så kraftig vind fra sydvest er udbedringerne af teknikken nu godkendt af både naboerne og af Struer Forsyning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Overså bilist i sving

Annonce