Annonce
Holstebro

Opdateret. Nu går det den rigtige vej: Fodboldklubber ignorerer opfordring om at lukke ned

Foto: Lone Hammer Sørensen
Smitten fortsætter med at dale. Lige så hurtigt Holstebro blev den kommunen med mest smitte, lige så hurtigt er den på vej ned ad ranglisten igen.

Holstebro: Den forlængede weekend har foreløbig været god ved Holstebro i forhold til udbredelsen af corona-smitte.

Siden torsdag er det kun gået den rigtige vej med færre og færre smittede – og det fortsætter søndag.

- Men der er stadig nogle sogne, som vi har et skarpt øje på. Jeg vil gerne se, at tendensen fortsætte nogle flere dage, siger H.C. Østerby (S).

Annonce

Ifølge de seneste smittedata fra Statens Serum Institut har Holstebro godt nok landets tredjehøjeste incidens.

Men da det er den testjusterede incidens, som kommuner bliver lukket ned efter, er der bedre nyt at hente på listen over kommuner rangeret efter den testjusterede incidens.

Her placerer Holstebro sig på 15. plads. Sidste weekend havde Holstebro den "fornøjelse" at indtage en andenplads på listen.

Samtidig viser de seneste tal også, at smittetrykket i Nørrelands Sogn fortsætter med at falde - nu er incidensen i sognet helt nede på 371, hvilket er et godt stykke fra nedluknings-incidensen for sogne, og dermed bevæger en række ungdomsuddannelsesinstitutioner sig også væk fra nedlukningsspøgelset.

Ifølge borgmesterener en del af forklaringen på, at kurven ser ud til at knække, at der er blevet sat ind med massiv testning og smitteopsporing:

- Vi har nærmest fordoblet vores kapacitet. Samtidig har vi været ude med meget direkte information til borgerne. Blandt andet har vi for første gang sendt en sms til op mod 40.000 borgere, siger Østerby.

Træner videre

Samtidig valgte økonomiudvalget onsdag i sidste uge at sende en kraftig opfordring til blandt andet foreningslivet om at lukke ned i en periode på 14 dage for at få styr på smitten, der har særligt godt fat i de unge.

Men den opfordring har langt fra alle foreninger valgt at følge.

De fire store fodboldklubber i Holstebro, HB, Mejrup, Mejdal-Halgård og Måbjerg fortsætter trods den kommunale opfordring med at træne og spille kampe:

- Det går den rigtige vej med smitten, og vi kan ikke på nogen måde se, at det er i vores regi, at smitten spredes. Derfor fortsætter vi. Men vi er naturligvis opmærksomme på situationen og lukker blandt andet ned for brug af omklædningsrum, siger formand for Mejrup fodbold, Casper Bach Christensen.

Men nu er det jo blandt de unge smitten er størst. Er det ikke lidt risikabelt at sidde opfordringen overhørigt?

- Vi er i alle fire klubber enige om, at det rigtige er at fortsætte. Vi synes nok også, at vi ender med at blive gjort ansvarlige for noget, som vi ikke har oplevet som et problem. Her i vores klub har vi haft en smittet og en træner. Her ville smitteopsporingen ikke engang lukke ned for holdet, siger Casper Bach Christensen.

Borgmester H.C. Østerby siger mandag formiddag, at det er nyt for ham, at klubberne vil fortsætte:

- Jeg er glad for at høre, at man tager det alvorligt og blandt stopper brug af omklædningsrum og møder omklædte på banen. Det er et godt skridt. Men jeg håber også, at klubberne fortsat vil holde nøje øje med smitteudviklingen. Vi er ikke på sikker grund endnu, siger Østerby.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce