Annonce
Lemvig

Nu går arbejde med at sanere skoleskov i gang

Entreprenører er gået i gang med saneringen af Skolebakkeskoven. Foto: Jesper Lundsgaard
Arbejdsgruppe glæder sig over, at der stadig har været opbakning til at sanere skov
Annonce

Lemvig: I løbet af kort tid vil Skolebakkeskoven i den østlige del af Lemvig ændre udseende.

Den tætte og til tider ufremkommelige skov vil åbne sig efter der er blevet tyndet ud mellem træerne, og tidligere på ugen er entreprenører gået i gang med at gøre skoven til grøn og bynær oase i området øst for Lemtorpskolen.

Gennem længere tid har en arbejdsgruppe med Flemming Madsen, Henrik Steinecke Nielsen og Jens Christian Krogh arbejdet på at samle midler ind til en sanering af skoven. Både fonde, virksomheder og private samt Lemtorpskolen har bidraget til projektet.

- Vi har bare ventet på, at entreprenørerne har koordineret arbejdet, så de kunne komme i gang, siger Flemming Madsen, der ud over at sidde i arbejdsgruppen også er formand for skolebestyrelsen på Lemtorpskolen.

FAKTA

Skolebakkeskoven er et syv hektar stort område øst for Lemtorpskolen, hvor der er træbevoksning, eng og sø.
Skoven blev indviet i 1999 efter en projektgruppe bestående af flere grundejerforeninger i området i midten af 1990'erne havde foreslået at lave en bynær skov i den østlige del af Lemvig.
Der er i dag flere stier og spor ind i skoven samt flisebelagte stier rundt om skovområdet.
Kilde: Arbejdsgruppens projektbeskrivelse

Annonce

Flere ideer i støbeskeen

Han glæder sig over, at der på trods af coronakrise og deraf følgende nedgang i økonomien alligevel har været flere fonde, der har bevilget penge til projektet.

- Jeg er lidt overrasket over, at de sidste penge er kommet i hus. Jeg havde regnet med, at nogle af de foreningspuljer, vi havde søgt om midler hos, ville have prioriteret foreningslivet i denne tid, men de har også fundet plads til vores projekt, siger Flemming Madsen, der også glæder sig over, at Lemvig Handel har vist stor velvilje for projektet.

Det er dog ikke alle ønsker i projektet, der i første omgang bliver udført. Blandt andet bliver der ikke lavet et såkaldt madpakkehus, hvor skovens gæster skulle have mulighed for at nyde en bid mad eller en tår drikkelse i tørvejr.

Til gengæld er en 800 meter lang sti en af de ting, der bliver lavet i første omgang. Og det er projektgruppens ambition, at der på sigt også kommer afstikkere fra stien ud til de omkringliggende villakvarterer. For selv om projektgruppen sætter en del af arbejdet i gang nu, vil man fortsætte med at søge forskellige puljer, der kan være med til blandt andet at støtte undervisning udendørs.

- Jeg håber og tror på, at der er mange, der vil få gavn og glæde af projektet. Skolen kan blandt andet gå direkte ud i skoven og bruge den til undervisning, siger Flemming Madsen.

Han regner med, at arbejdet med saneringen af skoven er overstået i løbet af sommeren, så projektet står klar når skolerne begynder igen efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce