Annonce
Ulfborg/Vemb

Nu fjernes byens øjebæ

Det er grunden her - Holmegade 53 - der skal ryddes op på. Foto: Jan Briks
Borgerforeningen har overtaget brugsretten til Holmegade 53.

Ulfborg: Det er efterhånden en del år siden, at huset på Holmegade 53 i Ulfborg brændte ned. Siden fik det lov at stå i et års tid, før den endelige nedrivning fandt sted. I dag står kun garage, skur og drivhus tilbage på grunden, der ligger lige, når man kommer ind i byen fra Holstebrovej. Her har vildt græs, murbrokker og gamle brugsgenstande fået lov at ligge hen lige siden, og grunden står i dag som en torn i øjet på flere af byens borgere.

For et års tid siden købte Holstebro Kommune grunden, og for lidt over en måned siden fik den lokale borgerforening lov at få brugsretten på grunden, så der nu kan blive gjort noget ved udseendet.

- Det irriterer flere af os lokale herude - at det ser så rodet ud. Det ligner jo en losseplads. Og vil vi gerne have folk til at flytte til byen, så bliver vi nødt til at have det til at se ordentligt ud, siger Kaj Kirk, næstformand i Ulfborg Borgerforening og medlem af Hakkedrengene - den gruppe af frivillige, der blandt andet kommer til at hjælpe med at gøre grunden pæn og ren. Ud over de frivillige fra Hakkedrengene, er man lokalt gået på jagt efter flere frivillige, der har mulighed for at hjælpe til.

Annonce

Ryddet op

Arbejdet går i gang snarest muligt, og der er en del, der skal laves, hvis man spørger Kaj Kirk:

- Vi skal have ryddet op - have revet skur, drivhus og garage ned, og så skal vi have plantet græs over det hele, siger han og peger på nogle af de områder på grunden, hvor der sporadisk er stenbelægning og fliser midt i rodet.

Ud over græs og flagstænger, skal også byens byportal rykkes ind på grunden.

- Og kommunen sørger så for, at der bliver lagt strøm ind, så vi kan få lys i et juletræ hernede, siger Kaj Kirk.

Tanken er ikke, at området skal blive et sted, man som borger kan opholde sig - blot at grunden igen bliver "pæn".

- Vi er lidt spændte på at se, hvordan udsigten bliver til cementstøberiet herovre bagved, når vi får garagen væk, siger Kaj Kirk.

Han regner med, at arbejdet på grunden kan stå færdigt engang i løbet af foråret næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce