Annonce
Lemvig

Så skal der sorteres: Nu får du den nye affaldsbeholder

Madaffald skal for fremtiden sorteres fra det andet affald. Arkivfoto
Madaffald skal sorteres fra i den nye to-delte affalds-beholder

Lemvig: Det er nu, du som borger i Lemvig Kommune får den nye affaldsbeholder, som betyder, du skal sortere madaffald fra.

Fra på mandag den 11. november begynder Nomi 4s at levere de nye to-delte beholdere. Det er et rum til madaffald og et til restaffald. Selskabet forventer, at man er færdig med at levere beholdere senest 22. november. I første omgang er det alle enfamiliehuse, der får en ny beholder. Sommerhuse er ikke omfattet af ordningen.

Den nye to-delte beholder kommer i en standard-størrelse. Man kan godt beholde den gamle beholder, hvis man mener, man kan bruge den til for eksempel have-affald. I så fald skal du blot sætte en seddel eller en sløjfe på beholderen, så lader man den stå, når den nye kommer. I modsat fald tages den gamle beholder med.

Med den nye beholder skal madaffaldet i den ene side, mens restaffaldet skal i den anden. Man får en køkkenspand og grønne plastikposer til madaffaldet.

De nye beholdere vil blive afhentet af en to-delt skraldebil, der aflæsser i to omgange, så affaldet ikke bliver blandet sammen. Restaffaldet køres til forbrænding og bruges til el og fjernvarme. Madaffaldet vil efter endt behandling blive kørt til et biogasanlæg, hvor det udnyttes til energi og gødning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce