Annonce
Lemvig

Så skal der sorteres: Nu får du den nye affaldsbeholder

Madaffald skal for fremtiden sorteres fra det andet affald. Arkivfoto
Madaffald skal sorteres fra i den nye to-delte affalds-beholder

Lemvig: Det er nu, du som borger i Lemvig Kommune får den nye affaldsbeholder, som betyder, du skal sortere madaffald fra.

Fra på mandag den 11. november begynder Nomi 4s at levere de nye to-delte beholdere. Det er et rum til madaffald og et til restaffald. Selskabet forventer, at man er færdig med at levere beholdere senest 22. november. I første omgang er det alle enfamiliehuse, der får en ny beholder. Sommerhuse er ikke omfattet af ordningen.

Den nye to-delte beholder kommer i en standard-størrelse. Man kan godt beholde den gamle beholder, hvis man mener, man kan bruge den til for eksempel have-affald. I så fald skal du blot sætte en seddel eller en sløjfe på beholderen, så lader man den stå, når den nye kommer. I modsat fald tages den gamle beholder med.

Med den nye beholder skal madaffaldet i den ene side, mens restaffaldet skal i den anden. Man får en køkkenspand og grønne plastikposer til madaffaldet.

De nye beholdere vil blive afhentet af en to-delt skraldebil, der aflæsser i to omgange, så affaldet ikke bliver blandet sammen. Restaffaldet køres til forbrænding og bruges til el og fjernvarme. Madaffaldet vil efter endt behandling blive kørt til et biogasanlæg, hvor det udnyttes til energi og gødning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce