Annonce
Struer

Nu får beboerne en pavillon med udsigt

Det er kun et fåtal af beboerne på Bøgelund, der har direkte adgang ud til stisystemet rundt omkring plejehjemmet. Struer Kommune vil nu anlægge en lille have med en pavillon, som alle beboerne kan få glæde af. Foto: Frede Stengaard
Struer Kommune satser på at komme i gang med at anlægge en lille have til beboerne på plejecentret Bøgelund i Voldgade.

Struer: Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune gør nu en indsats for at få anlagt en lille have med en pavillon, hvor beboerne kan finde ly for vind og vejr ved plejecentret Bøgelund i Voldgade.

- Da Bøgelund blev opført, var vi så sikre på, at det ville være fint med altanerne, hvor beboerne kan komme ud i frisk luft. Men de savner en have, fortæller udvalgsformanden, Grethe Hestbech (SF).

- Det var mit forslag, at vi fik pengene afsat på budgettet, så vi kunne få den anlagt. Det er bare ikke blevet til noget. Struer Kommune har haft så mange andre og meget større anlægsarbejder, der skulle passes. Men nu er det ved at være på tide, mener hun.

Det er da også med et enigt udvalg bag sig, at Grethe Hestbech nu kan gå til byrådet med en indstilling om, at pengene bliver frigivet og anlæggelsen af den nye have sat i gang.

- Det er blevet endnu mere aktuelt, efter at Struer Boligselskab har revet den nærmeste boligblok ned, så der nu er udsigt helt ud til Handbjerg og længere over mod Salling, konstaterer hun med et begrundet håb om, at beboerne kan få glæde af den nye have.

Den bliver så ikke engang så dyr som forventet.

Der er afsat 150.000 kroner til projektet på det kommunale anlægsbudget.

Men ifølge et tilbud, som er indhentet af teknik- og miljøforvaltningen i Struer Kommune vil det kun koste 110.000 kroner at få etableret et nyt haveanlæg med fliser og beplantning og en lille pavillon, hvor beboerne kan søge læ.

Grethe Hestbech forventer derfor heller ikke, at forslaget møder modstand, når byrådet skal tage endelig stilling til, om pengene skal frigives.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce