Annonce
Holstebro

Nu får beboere på plejehjem andet stik: Nye er dog smittet med corona

På Bakkebo i Vinderup fik beboerne første vaccinestik 31. december, og andet stik bliver her i weekenden. Hos naboen Vinderup Plejehjem med 24 beboere er fire beboere dog ramt af corona, og de må først få andet stik fire uger efter, sygdommen er overstået. Foto: Morten Stricker
Yderligere to beboere på Vinderup Plejehjem er nu ramt af corona og yderligere tre ansatte er smittet. Beboere på alle kommunens plejecentre forventes at få andet vaccine-stik i weekenden.
Annonce

VINDERUP: Yderligere to beboere har den seneste uge fået konstateret covid-19 på Vinderup Plejehjem. Dermed er i alt fire beboere siden nytår smittet på det lille plejehjem med 24 pladser.

- Der er dog styr på situationen, men det presser da personalet, når fire beboere er smittede, og der skal tages ekstra hensyn, sige Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem, som driver Vinderup Plejehjem.

For en uge siden var tre ansatte smittet, men nu er yderligere tre af de ansatte på plejecentret testet positive.

- Til gengæld er de tre første smittede nu blevet raske og er tilbage på arbejde, siger Emil Tang.

Plejehjemmet tager ikke vikarer ind for at mindske risikoen for smitte.

- Det gør, at de fastansatte rykker sammen og må arbejde ekstra, siger Emil Tang.


Siden jul har de pårørende været meget opmærksomme på situationen, og der har været meget få besøg.

Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem.


Der er besøgsrestriktioner, så beboerne højst må have én enkelt på besøg i egen bolig.

- Siden jul har de pårørende været meget opmærksomme på situationen, og der har været meget få besøg, siger Emil Tang, som oplyser, at ingen af de smittede beboere er indlagt på sygehus.

Danske Diakonhjem har i alt 43 plejehjem med 2500 beboere i Danmark.

- I julen var der smitte på otte plejehjem, men nu er Vinderup det eneste sted, hvor vi har smittede beboere og ansatte, siger Emil Tang.

Annonce

Anden vaccine på søndag

Beboerne på plejehjemmet fik første vaccinestik den 31. december, men den begynder først at virke efter 10 til 14 dage - og har kun begrænset effekt. Personalet har også fået første stik.

- Alle beboere på Vinderup Plejehjem er vaccineret første gang, og de skal efter planen have andet stik på søndag. Det glæder vi os til, siger Emil Tang.

Torsdag bliver alle beboere og ansatte igen testet for covid-19.

- Lægen skal sikre sig, at ikke flere er smittet. Hvis de testes positive, skal der gå ekstra fire uger, inden man må få andet vaccinestik, siger Emil Tang.

Annonce

Bliver stor lettelse

Holstebro Kommune forventer, at de 85 procent af beboerne på plejehjem, som har fået første stik, vil blive vaccineret anden gang i weekenden.

- Vaccinen skulle komme til Danmark torsdag aften, og der skulle være nok til, at alle beboerne kan få andet prik. Men måske kan det komme til at knibe med anden vaccine til personalet, siger Jens Damgaard, der er sundhedschef i Holstebro Kommune.

Efter andet stik går der op til en uge, før vaccinen beskytter med de lovede 95 procent.

- Det bliver rigtig godt, og det vil betyde en kolossal tryghed i hverdagen for både beboere og personale, siger Jens Damgaard.

I starten af det nye år har adskillige beboere og ansatte været smittet på plejecentrene Mellemtoft og Birkehøj i Holstebro.

- På Birkehøj er situationen nu ved at lette, og der er ikke nye smittede beboere på de to plejecentre. Dog er der enkelte nye smittede blandt personalet, siger sundhedschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce