Annonce
Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Susan Hendriksen fra Thyborøn var sammen med sønnen Andy blandt de første til at hoppe i vandet i det nye vandkulturcenter, der åbnede for gæsterne mandag formiddag. Foto: Jesper Lundsgaard
De første gæster hoppede mandag formiddag i vandet i det nye vandkulturcenter i Thyborøn. Både turister og lokale var tilfredse med resultatet

Thyborøn: Officielt skulle de første gæster først hoppe i vandet klokken 10 mandag formiddag.

Men allerede et kvarter tidligere kunne de første badeglade hoppe i vandet som de allerførste i det nye vandkulturhus i Thyborøn. Mandag slog det dørene op for første gang efter en halvandet år lang byggeproces, hvor en tidligere idrætshal er blevet til fire badebassiner.

Og åbningen havde været længe ventet blandt både turister og fastboende. Der var kø ved billetlugen kort før klokken 10, men der blev holdt nøje øje med, at der ikke kom mere end de maksimale 65 gæster ind i bassinerne. Antallet af gæster er begrænset på grund af corona-restriktionerne, og samtidig må gæsterne højst være i vandkulturhuset i to timer ad gangen.

Annonce

Det var dog ikke det, der bekymrede Susan Hendriksen fra Thyborøn. Hun var i vandkulturcentret sammen med sine tre børn, og de havde haft svært ved at vente tiden af til åbningsdagen.


Jeg kan også godt lide, at det ikke er så stort. Det giver noget tryghed, at det er overskueligt

Susan Hendriksen, gæst i vandkulturcentret i Thyborøn


- I de seneste par måneder har jeg sagt til min søn på ni år, at der nu ikke var lang tid til, at vandkulturcentret åbnede. Selv har jeg ventet på åbningen i de fire et halvt år, siden jeg flyttede herud, siger hun

Utålmodige børnebørn

Også blandt turisterne har man ventet på åbningsdagen.

- Vores børnebørn har ikke talt om andet, siden de vågnede i morges, siger Poul Jensen fra Næstved. Han holder familiesommerferie i hyttebyen hos naboen Thyborøn Camping og var derfor klar over, at vandkulturcentret havde første åbningsdag mandag.

Også de alleryngste gæster var begejstrede for det nye vandkulturcenter. Foto: Jesper Lundsgaard

Han havde rosende ord til vandkulturcentret, hvor han løbende har fulgt med i byggeriet.

- Jeg synes, det er blevet rigtigt godt. Blandt andet kan jeg godt lide akustikken herinde. Det lyder ikke, som når man er i en stor svømmehal, siger Poul Jensen.

Ud over sin ni-årige søn har Susan Hendriksen to andre børn med i vandkulturcentret. De boltrer sig i det lave bassin, hvor vanddybden er henholdsvis 30 og 90 centimeter.

Det er noget af det, hun peger på, er vandkulturcentrets styrke.

- Jeg kan også godt lide, at det ikke er så stort. Det giver noget tryghed, at det er overskueligt, og at man kan lade de store børn være lidt på egen hånd her, siger hun og tilføjer, at hun godt kan lide indretningen.

Bademester Kai Lynge havde kun hørt om tilfredse gæster på førstedagen. Foto: Jesper Lundsgaard

- Jeg har ikke fulgt så meget med i byggeriet, men jeg synes, man har fået meget i hallen i forhold til, hvad jeg havde forventet, siger Susan Hendriksen.

Annonce

Håndværkere sent færdige

Der havde været travlt med at få gjort centret klar til den første åbningsdag. Bademester Kai Lynge fortæller, at de sidste håndværkere blev færdige klokken 23.30 fredag aften, og at to malere lavede de sidste penselstrøg søndag eftermiddag.

Derefter kunne rengøringen gå i gang, så hallen var klar var klar til de første badegæster mandag formiddag.

- Men jeg har kun hørt om glade gæster. De lokale har ventet i lang tid på denne dag, og gæsterne i campinghytterne har flere gange været ovre for at rykke i dørene for at se, om de kunne komme ind, siger Kai Lynge.

Et par hovedspring var med til at markere åbningen af vandkulturcentret i Thyborøn. Foto: Jesper Lundsgaard

Alt var dog ikke blevet helt færdigt. De sidste reservedele til dampbadet var endnu ikke nået frem, og derfor måtte badegæsterne undvære muligheden for at komme i dampbad.

Selv om det mandag var første åbningsdag for vandkulturcentret, venter Wærket i Thyborøn med at lave den officielle åbning. Det bliver efter alt at dømme 4. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce