Annonce
Kultur

Nu er det snart slut med at bruge personalerum og depot som undervisningslokaler: Efterskole udvides for 29 millioner

- Det bliver helt fantastisk at få mere plads. Vi oplever en god tilstrømning af elever, der elsker musik, og det er vigtigt for os, at eleverne får de bedste forudsætninger for at dygtiggøre sig, siger Asbjørn Damgaard Faleide. Illustration: Line Tanderup Nielsen, Gjørtz Andersen Arkitekter
Forberedelsen til en opgradering af OrkesterEfterskolen med klasseværelser, øveceller, administrationsområde og indgangsparti begynder snart.

Holstebro: Af nød er et personalerum i stedet blevet taget i brug som et undervisningslokale.

Et gammelt depot er ligeledes indrettet til øvelokale.

Og det går fint an, forklarer forstander for OrkesterEfterskolen i Holstebro, Asbjørn Damgaard Faleide.

Annonce

- Vi har virkelig presset byggemassen til det yderste, og det fungerer, men det gør også, at vi glæder os ekstra meget til at kunne flytte ind i noget nyt og flot, som er bygget til formålet, tilføjer forstanderen.


Vores bygningerne kommer op på konservatorie-standard - vi vil ikke stå tilbage for øvekapaciteten de steder. Og så gør det alt sammen noget ved seriøsiteten, at vi snart kan tilbyde så gode og topmoderne faciliteter.

Asbjørn Damgaard Faleide, forstander for OrkesterEfterskolen.


Den 1. maj er der første spadestik til en udvidelse af efterskolen, der udelukkende fokuserer på klassisk musik og folkemusik. Byggeriet koster i alt 29 millioner, hvoraf de 17 millioner er hentet via tre fonde - A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Færchfonden.

En anden liga

I øjeblikket tæller OrkesterEfterskolen 67 elever, hvilket ifølge forstanderen er "højst usædvanligt" grundet en stor årgang. Normalt plejer man at have omkring 56 elever, men med den kommende udvidelsen vil elevantallet permanent forøges til 72.

Udvidelsen - både i kvadratmeter og antal elever - vil putte efterskolen i en anden liga, vurderer Asbjørn Damgaard Faleide.

- Vores bygningerne kommer op på konservatorie-standard - vi vil ikke stå tilbage for øvekapaciteten de steder. Og så gør det alt sammen noget ved seriøsiteten, at vi snart kan tilbyde så gode og topmoderne faciliteter.

Den nye bygning forbinder undervisningslokaler, øveceller, spise- og opholdslokaler og værelser. Øvelokalerne er samlet omkring et rummeligt gangforløb med opholdsnicher, og alle øverum har dagslys og udsigt.

Det er den lokale arkitekt Line Tanderup Nielsen fra Gjørtz Andersen Arkitekter, der har tegnet den nye bygning.

Borgmester H.C. Østerby tager første spadestik den 1. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce