Annonce
Struer

Nu er det op til Socialdemokraterne at sikre byen en skov

Alternativets spidskandidat under kommunalvalget, Povl Eskild Petersen, forventer en afklaring. Da han var med til at lancere forslaget om at få etableret en bynær folkeskov i Struer under valgkampen op til kommunalvalget i 2017skete det med et uforbeholdent og øjeblikkeligt bidrag på 50.000 kroner fra Lukas Forchhammer, forsangeren i bandet Lukas Graham, og bliver pengene ikke brugt, må de sendes videre til andre kommuner, som er mere velvillige over for initiativet. Arkivfoto: Morten Stricker

John Christoffersen (S) forsikrer, at der bliver arbejdet videre på at finde en løsning, efter at teknik-, miljø- og klimaudvalget satte sagen i bero.

Annonce

Struer: Bestyrelsesmedlemmerne i foreningen Folkeskoven Struer fik sig noget af en overraskelse, da formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), i går udtalte, at Venstre ikke havde tillid til, at de kunne løfte opgaven, og at Venstres byrådsgruppe derfor var indstillet på at feje hele projektet af bordet.

Den oprindelige placering i byens sydlige udkant, hvor der ville være sikker og nem adgang fra blandt andet Parkskolen og den nye daginstitution i Vestbyen, blev afvist på grund af en forespørgsel til Struer Kommune fra en virksomhedsejer, som har planer om at etablere sig på det ellers perfekte areal til en ny og bynær folkeskov i Struer Kommune.

Alle i teknik-, miljø- og klimaudvalget var enige om, at muligheden for erhvervsudviklingen må gå forud for hensyn til både natur, klima og miljø, og på vegne af de tre udvalgsmedlemmer fra Venstre afviste Marianne Bredal at gå ind i en dialog med de frivillige i bestyrelsen for foreningen Folkeskoven Struer om at finde et alternativ.

Struer Kommune har selv udpeget et område ved rundkørslen på Holstebrovej som en mulighed eller et område ved Kvistrup Møllebæk på Hjermvej.

- I Folkeskovsforeningen er vi rystede og frustrerede over de udtalelser - vi har ikke hørt om ubesvarede spørgsmål, før vi kan læse om det i avisen. Til gengæld har vi gjort alt, hvad vi kan for at leve op til de ønsker og krav, Struer Kommune havde til os som forening, skriver formanden for Folkeskoven Struer, Lars Mikkelsen, i et åbent brev til udvalget.

Og de står ikke alene.

Pludselig var det et samarbejde med borgerne, der var vejen frem, og når de så får et forslag på bordet, som oven i købet bliver finansieret med et bidrag på 50.000 kroner fra Lukas Graham, vil de bare afvise det og lægge det i skuffen. De snakker så meget om, at de vil se ud over deres egen næsetip, og så opfører de sig på den her måde. Det er pinligt.

Grethe Hestbech (SF), byrådsmedlem, Struer Kommune
Annonce

Det er pinligt

Grethe Hestbech fra SF er lige så overrasket.

- I den forrige valgperiode gik Venstre til valg på en kommunesammenlægning med Holstebro, og da det så blev nedstemt, var vi samlet til et stort folkemøde på havnen, hvor de talte om samskabelse. Pludselig var det et samarbejde med borgerne, der var vejen frem, og når de så får et forslag på bordet, som oven i købet bliver finansieret med et bidrag på 50.000 kroner fra Lukas Graham, vil de bare afvise det og lægge det i skuffen. De snakker så meget om, at de vil se ud over deres egen næsetip, og så opfører de sig på den her måde. Det er pinligt, mener hun.

- De snakker så også om, at det bliver dyrt for kommunen, hvis vi får etableret en folkeskov, konstaterer hun.

- Men hvad så med de 120.000 kroner, de gerne vil bruge til nogle træer ude på Bang & Olufsen Allé. Det hænger bare slet ikke sammen, mener hun.

Grethe Hestbech opfordrer derfor flertallet i teknik-, miljø- og klimaudvalget til at træde i karakter, og hun forventer, at Socialdemokraterne i udvalget vil finde en løsning, efter at næstformanden, John Christoffersen (S), gik med til at sætte sagen i bero.

Annonce

Venter på borgmesteren

I går havde han ikke noget bud på, hvornår bestyrelsen for Folkeskoven Struer kunne forvente en afklaring.

I dag understreger han, at det kun er sagsbehandlingen i udvalget, der er sat i bero.

- Det er ikke projektet som sådan, vi har lagt i skuffen, forsikrer han.

- Der bliver arbejdet videre på at finde en løsning. Vi arbejder videre på de indre linier, og lige i øjeblikket venter jeg på, at borgmesteren skal vende hjem fra sin skiferie, så vi kan få os en snak om, hvad der skal ske, forklarer han.

Annonce

Tiden er knap

I det åbne brev til både udvalgsmedlemmerne i teknik-, miljø- og klimaudvalget og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) kan bestyrelsen i foreningen Folkeskoven Struer konstatere, at tiden er knap.

Forslaget om at få etableret en bynær folkeskov i Struer Kommune blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017.

Forsangeren i bandet Lukas Graham, Lukas Forchhammer, donerede 50.000 kroner til projektet.

- Det lå så oven i købet i kortene, at han også ville komme til Struer for at give koncert, hvis vi fik etableret den nye folkeskov, fortæller Alternativets spidskandidat under kommunalvalget i 2017, Povl Eskild Petersen.

Nu viser det sig så, at pengene bare står på kontoen uden at blive brugt, og efter den seneste udmelding fra formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, efterlyser bestyrelsen for Alternativets partiforening i Struer-Lemvig nu en et klart svar fra bestyrelsen i foreningen Folkeskoven Struer inden 1. maj.

- Af hensyn til dem, som har doneret penge til projektet, har vi brug for et snarligt bindende tilsagn angående placering af skoven samt en dato for, hvornår tilplantningen kan begynde. Vi vil derfor bede om et svar senest 1. maj 2019. Såfremt dette ikke kan lade sig gøre, vil vi begynde at orientere os efter alternative skovprojekter, som vi kan investere pengene i, skriver næstformanden, Elin Stensland, i et brev til bestyrelsen for Folkeskoven Stuer på vegne af Alternativet Struer-Lemvigs bestyrelse.

- Vi kan jo desværre ikke give hende et svar, konstaterer formanden for Folkeskoven Struer, Lars Mikkelsen.

- Det må være op til politikerne, og det er derfor, vi sender det videre til både teknik-, miljø- og klimaudvalget og borgmesteren, fortæller han.

Næstformanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget, viceborgmester John Christoffersen (S), er indstillet på at kunne overholde tidsfristen.

- Vi skal nok finde en løsning. Der er bare nogle ting, vi skal have fundet ud af, inden vi kan genoptage sagen i udvalget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

70 kontroller i weekenden: Politiet fandt intet galt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Annonce