Annonce
Erhverv

Nu er det muligt at leje den gamle retsbygning

Det er muligt at leje den gamle retsbygning på Skivevej. Den årlige husleje er knap 800.000 kroner. Arkivfoto: Johan Gadegaard
For 800.000 kroner om året er det muligt at leje den gamle retsbygning på Skivevej i Holstebro.

Holstebro: Det kan være meget svært at se, hvor en tv-reporter befinder sig, når de står foran en retsbygning i Danmark.

De nybyggede retsbygninger i Danmark ligner hinanden til forveksling - bygget i den klassisk gule mursten. Men den gamle arkitektegnede retsbygning i Holstebro ligner ikke de andre.

Den hvide bygning på Skivevej er opført i 1992, og i årene efter vandt den flere priser. Det var Justitsministeriet, der var bygherre på projektet. Grunden er på 5.321 kvadratmeter, mens bygningen er på 1.133 kvadratmeter.

Der er flere specielle ting ved byggeriet. Blandt andet er taget formet som en flyvinge i metal, hvilket er med til at give den et "flyvende udtryk". Ejendommen egner sig til domicil. Det kunne også være butik, galleri eller anden form for udstilling.

- Det er en unik bygning, som vi lige har fået ind. Den står helt skarp, efter at den lige er blevet shinet op, Det er en speciel bygning med flere retssale, som man lige skal finde ud af, hvordan man bedst kan bruge, siger ejendomsmægler Lars Taulbjerg, der er daglig leder hos Nordicals Vestjylland, der har ejendommen til udlejning.

Da staten satte bygningen til salg i 2016, var det Lone Færch, der var køberen, men nu skal ejendommen udlejes. Hvis der skal ske markante ændringer i forbindelse med indretningen, kræver det tilladelse hos Holstebro Kommune, da bygningen er bevaringsværdig.

Prisen er ikke i den lave ende. Den årlige leje er på 791.000 kroner.

- De første interesserede har meldt sig, men det er klart, at det lige er en ejendom, man skal se flere gange og finde ud af, hvordan man bedst kan udnytte, siger Lars Taulbjerg.

Annonce
Indretningen er lidt speciel. Den nye udlejer skal finde ud af, hvordan man bedst anvender restsalene. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce