Annonce
Struer

Nu er det afgjort: Struer får endnu en udbudsklinik

Henrik Askholm vil have mere tid til sine børnebørn og familien, så fra 1. januar bliver hans lægeklinik til en udbudsklinik. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fra 1. januar bliver lægeklinikken i Østergade, der de sidste 24 år har været drevet af læge Henrik Askholm, til en udbudsklinik drevet af et firma fra Esbjerg.

Struer: Fra 1. januar 2020 får omkring 1366 patienter i Struer ny læge.

Praktiserende læge Henrik Askholm, der i dag har klinik i Østergade, har opsagt sin praksis, og der stod ikke en ny læge klar til at overtage, selvom man kunne få den gratis.

Derfor har regionen sendt klinikken i udbud hos private firmaer, og her har firmaet MedAssist fra Esbjerg bidt på krogen. Dermed bliver klinikken fra 1. januar en udbudsklinik med kontrakt de næste tre år.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Lægeklinikken har plads til alle de nuværende patienter, og ifølge pressemeddelelsen vil firmaet fra Esbjerg drive klinikken i Struer videre. som den er blevet det indtil videre med ansat læge, sygeplejerske og lægesekretær, og MedAssist skal leve op til samme kvalitetskrav og vilkår som andre lægehuse.

Derudover er der krav om, at en læge tilknyttes stedet i mindst seks måneder, så patienterne kan få tilknytning til den samme læge i længere tid.

Annonce

Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis.

Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland

Nyt sundhedskort

- Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis. Heldigvis vil MedAssist hjælpe os med at fastholde lægehjælpen lokalt, siger Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland ifølge pressemeddelelsen.

Hun oplyser endvidere, at MedAssist allerede driver to lægeklinikker i Holstebro for regionen.

- Så derfor ved vi, at patienterne kan være trygge ved denne løsning, siger Annette Roed.

Struer Kommune har allerede en udbudsklinik, nemlig på Thyholm. Den er drevet af firmaet Alles Lægehuse.

Når kontrakten med MedAssist udløber, vil regionen igen forsøge at afsætte klinikken til en eller flere praktiserende læger. Lykkes det ikke, bliver driften af lægeklinikken sendt i udbud igen.

- Vi glæder os til at overtage Henrik Askholms klinik i Struer og håber, det bliver en løsning, patienterne bliver glade for. Det er altid en udfordring at overtage en velfungerende klinik, hvor patienterne har kendt sin læge i mange år. Men vi forsøger at gøre overgangen så smidig som muligt, siger Nils Høgalmen, administrerende direktør i MedAssist ifølge pressemeddelelsen.

Dagbladet har tidligere skrevet om Henrik Askholms ønske om at sælge sin praksis.

- Jeg elsker at være læge, og jeg er glad for mine patienter. Jeg har også været glad for at være her i de 24 år. Men jeg fylder 61 år til januar, og jeg har ikke lyst til at arbejde mig selv ihjel, sagde han dengang om beslutningen.

Henrik Askholm går dog ikke helt på pension, da han vil fortsætte som vikar og vagtlæge. Alle klinikkens patienter får et brev med et nyt sundhedskort, da klinikken skifter ejer og navn. Brevene sendes med posten i december 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce