Annonce
Struer

Nu er det afgjort: Struer får endnu en udbudsklinik

Henrik Askholm vil have mere tid til sine børnebørn og familien, så fra 1. januar bliver hans lægeklinik til en udbudsklinik. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fra 1. januar bliver lægeklinikken i Østergade, der de sidste 24 år har været drevet af læge Henrik Askholm, til en udbudsklinik drevet af et firma fra Esbjerg.

Struer: Fra 1. januar 2020 får omkring 1366 patienter i Struer ny læge.

Praktiserende læge Henrik Askholm, der i dag har klinik i Østergade, har opsagt sin praksis, og der stod ikke en ny læge klar til at overtage, selvom man kunne få den gratis.

Derfor har regionen sendt klinikken i udbud hos private firmaer, og her har firmaet MedAssist fra Esbjerg bidt på krogen. Dermed bliver klinikken fra 1. januar en udbudsklinik med kontrakt de næste tre år.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Lægeklinikken har plads til alle de nuværende patienter, og ifølge pressemeddelelsen vil firmaet fra Esbjerg drive klinikken i Struer videre. som den er blevet det indtil videre med ansat læge, sygeplejerske og lægesekretær, og MedAssist skal leve op til samme kvalitetskrav og vilkår som andre lægehuse.

Derudover er der krav om, at en læge tilknyttes stedet i mindst seks måneder, så patienterne kan få tilknytning til den samme læge i længere tid.

Annonce

Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis.

Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland

Nyt sundhedskort

- Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis. Heldigvis vil MedAssist hjælpe os med at fastholde lægehjælpen lokalt, siger Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland ifølge pressemeddelelsen.

Hun oplyser endvidere, at MedAssist allerede driver to lægeklinikker i Holstebro for regionen.

- Så derfor ved vi, at patienterne kan være trygge ved denne løsning, siger Annette Roed.

Struer Kommune har allerede en udbudsklinik, nemlig på Thyholm. Den er drevet af firmaet Alles Lægehuse.

Når kontrakten med MedAssist udløber, vil regionen igen forsøge at afsætte klinikken til en eller flere praktiserende læger. Lykkes det ikke, bliver driften af lægeklinikken sendt i udbud igen.

- Vi glæder os til at overtage Henrik Askholms klinik i Struer og håber, det bliver en løsning, patienterne bliver glade for. Det er altid en udfordring at overtage en velfungerende klinik, hvor patienterne har kendt sin læge i mange år. Men vi forsøger at gøre overgangen så smidig som muligt, siger Nils Høgalmen, administrerende direktør i MedAssist ifølge pressemeddelelsen.

Dagbladet har tidligere skrevet om Henrik Askholms ønske om at sælge sin praksis.

- Jeg elsker at være læge, og jeg er glad for mine patienter. Jeg har også været glad for at være her i de 24 år. Men jeg fylder 61 år til januar, og jeg har ikke lyst til at arbejde mig selv ihjel, sagde han dengang om beslutningen.

Henrik Askholm går dog ikke helt på pension, da han vil fortsætte som vikar og vagtlæge. Alle klinikkens patienter får et brev med et nyt sundhedskort, da klinikken skifter ejer og navn. Brevene sendes med posten i december 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce