Annonce
Holstebro

Omgår corona-regler: Holder sankthans-fest som en demonstration

Tirsdag aften er der alligevel en form for sankthans-fejring i Handbjerg. Genrefoto: Morten Pape
Hvor de fleste har valgt at aflyse årets sankthans med et loft på 50 personer, så har Handbjerg Marina fået lov til en demonstration, der ikke har et loft.
Annonce

Handbjerg: Der er intet, der siger, at man ikke må holde en sankthans-fest, så længe man overholder gældende regler i en corona-tid, heriblandt at der ikke samles flere end 50 mennesker.

Alligevel har de fleste aflyst årets arrangementer.

Det gælder ikke Handbjerg Marina. Og så alligevel gør det. Årets sankthans er nemlig en demonstration.

- Der ligger den tanke bag den beslutning, at vi laver en demonstration for at demonstrere vores ret til at afholde sankthans, forklarer formand for Handbjerg Marina, Martin Daasbjerg.

En demonstration er ikke omgivet af et forsamlingsforbud.

- Det gør, at vi kan være flere end 50, hvilket vi plejer, men ikke voldsomt mange flere. Vi har sendt en ansøgning og af politiet fået at vide, at det må vi gerne - på den betingelse, at det så også er en demonstration, der ikke bare er camoufleret som en sankthansfest, siger formanden.

- Politiet har også fået et invitation, og jeg tror, de er indstillet på at dække demonstrationen, ligesom de i øvrigt har besøgt marinaen hver dag, og der har intet været at komme efter, siger Martin Daasbjerg.

Demonstrationen

Til demonstrationen på Handbjerg Marina opsættes der højtaleranlæg, så taler og indlæg kan høres, ligesom restaurant og isbod er åben.

Havnen vil være indrettet i afmærkede felter, hvor der ikke må opholde sig mere end 10 personer i hvert felt.

Folk opfordres til at medbringe stole, så de kan sidde ned.

"De af vore gæster, der føler behov for ekstra beskyttelse, vil være velkomne til at blive i bilen, og lytte til arrangementet der fra," oplyser marinaen.

Kl. 20.00 kommer aftenens hovedtaler til mikrofonen, Martin Merrild. Herefter tændes bål.

På marinaens Facebook-side modtages demonstrationen ikke positivt i kommentarsporet, hvori den anklages for dårlig stil samt at omgås reglerne, så der kan komme flere besøgende.

- De kommentarer vælger jeg at overhøre. Alle regler holdes til punkt og prikke. Der er intet at klandre os for. Folk deles op i små flokke med maksimalt ti personer i, og vi vil opfordre og iagttage, at alle overholder regler om afstand og så videre, siger Martin Daasbjerg.

- Men hvis nogle er nervøse for smittefare, så skal de naturligvis blive væk. Er man i risikogruppen, så er det som med alt muligt andet klogest ikke at tage chancen, tilføjer han.

Martin Merrild er demonstrationens hovedtaler, og derudover gives ordet frit til demonstrationen.

Hvad har det at brænde et bål med en demonstration at gøre?

- Den her måde er vores måde at forklare omgivelser, at det er vores grundlovssikrede ret at holde sankthans, og det er bålet en del af, siger Martin Daasbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce