Annonce
Struer

Nu er der næsten frit valg, når du skal til genoptræning

Hvis det kommunale sundhedscenter ikke kan overholde tidsfristerne er der nu mulighed for at komme til genoptræning hos både Struer Fysioterapi og Thyholm Fysioterapi. Arkivfoto
Mulighed for at få behandlinger hos privatpraktiserende fysioterapeut, hvis det kommunale sunhedscenter ikke kan overholde tidsfristen
Annonce

Struer: Struer Kommune har fra 1. februar indført en fritvalgsordning, så patienter med behov for et genoptræningsforløb efter et hospitalsophold, får mulighed for at vælge en privatpraktiserende fysioterapeut i stedet for et genoptræningsforløb på det kommunale sundhedscenter, hvis der ikke er aftalt et forløb inden for en tidsfrist på syv dage.

- Vi gør det for at være sikre på at kunne overholde loven og overholde de tidsfrister, der er sat for et genoptræningsforløb, fortæller formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF).

Og indtil videre er der blandt andet gået tid med at få ordningen udbredt, så patienterne bliver klar over, at de har en mulighed for at vælge den privatpraktiserende fysioterapeut i stedet for et behandlingsforløb på det kommunale sundhedscenter.

- Men vi har da allerede fået et sted mellem ti og tolv patienter i behandling, fortæller Morten Graversen fra Struer Fysioterapi på Anlægstorvet, og når ordningen bliver bedre kendt, vil han meget gerne i dialog med Struer Kommune om at få den udbredt, så den kommer til at gælde fra dag ét.

Et ønske, som formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Grethe Hestbech (SF) ikke umiddelbart er indstillet på at indfri.

- Vi har et velfungerende sundhedscenter, som er kompetente til at løse de genoptræningsopgaver, de får ind, og så længe det fungerer godt på det kommunale sundhedscenter, mener jeg ikke, at der er behov for at udvide fritvalgsordningen, siger hun.

Vi har dialogmøder to gange om året. Det er der vist ikke noget, der sker, i ret mange kommuner.

Morten Graversen, Struer Fysioterapi

Annonce

Uenighed om tallene

Dette får imidlertid ikke Morten Graversen til at give op.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med det kommunale sundhedscenter, understreger han.

- Vi har dialogmøder to gange om året. Det er der vist ikke noget, der sker, i ret mange kommuner, fortæller han og påpeger nogle fordele ved at give patienterne frit valg fra dag ét.

- Vi har jo for eksempel nogle fordele på den private klinik, hvor vi har mulighed for at holde åbent helt fra klokken halv syv om morgenen til klokken 19 og nogle gange også helt til klokken 20, mener han.

- Det betyder jo for eksempel, at en dagplejemor kan komme til behandlinger, uden at Struer Kommune skal betale for en vikar, konstaterer han.

- Vi har også en lidt større volumen, så vi har bedre mulighed for at få etableret holdtræning, mener han og understreger, at det ikke vil komme til at koste skatteborgerne flere penge at benytte sig af tilbuddet fra de privatpraktiserende fysioterapeuter.

- Nærmere tværtimod, mener han.

Struer Kommune er indtil videre nået frem til en lidt anden konklusion, når der bliver regnet på tallene.

- Vi har selv regnet på det og påvist, at det absolut ikke bliver dyrere for kommunen at henvise til for eksempel Struer Fysioterapi eller Thyholm Fysioterapi. Struer Kommune har så brugt en lidt anden regnemaskine, og vi har ikke været helt enige, forklarer han.

- Men vi nærmer os hinanden og har en god dialog, understreger han og håber på, at samarbejdet kan udbygges med Struer Kommune.

- Til borgernes fordel, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce