Annonce
Lemvig

Tre millioner kroner til renovering af sundhedshus: Sagen skulle hurtigt gennem byrådet

Høringsfasen med samtale-saloner har gjort, at der også skal gøres plads til private aktører i sundhedshuset. Arkivfoto
Lemvig Kommune har frigivet tre millioner kroner til renovering af den kommunale del, der skal ligge i regionens bygninger

Lemvig: Der kom lige pludselig fart på, da Lemvig Kommune skulle finde ud af, hvordan man vil indrette en del af de kommunale tilbud i det kommende sundhedshus på det tidligere sygehus.

Det skyldes, at regionen skal have udbudt renoveringen af sin del af sundhedshuset, og da Lemvig Kommune lejer sig ind i den del, skulle man have fundet ud af, hvad det vil koste at renovere de kommende kommunale lokaler, og hvad de skal disponeres til

- Det bliver en moderat renovering, som skal passe til den, regionen planlægger. Vi har beregnet, det vil koste tre millioner kroner, og dem vil vi gerne have frigivet nu, da regionen skal have arbejdet ud i licitation her i december, forklarede formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær.

Og denne hast betød, at sagen gik direkte i byrådet uden at være udvalgsbehandlet.

- Der er sket den ændring, at vi i første omgang troede, der skulle være kommunale lokaler i begge de regionale bygninger. Men efter at have lyttet til, hvad borgerne sagde i hørings-processen, så de gerne have, at der også er private aktører i sundhedshuset. Derfor samler vi de kommunale tilbud i en enkelt af de regionale bygninger. Men så kommer selvfølgelig også den del, vi selv skal bygge, sagde udvalgsformanden.

Det kommunale nybyggeri kommer, efter regionen har revet en del af det gamle sygehus ned, så det giver plads til nybyggeriet.

- Vi er ikke klar med indretningen og udformningen af det endnu, men nu har vi muligheden for at tilpasse det, så det passer til den regionale del, så det bliver en helhed, forklarede borgmester Erik Flyvholm.

Lone Pilgaard Sørensen (S) glædede sig over, at der er lyttet til borgerne, så der også bliver plads til private aktører i sundhedshuset.

Susanne Buch Nielsen (SF) var også positiv, men hun var alligevel betænkelig ved, at der skal være så mange forskellige aktører i sundhedshuset.

- Forhåbentlig finder man ud af at samarbejde og at gøre det til en helhed, sagde hun.

Nybyggeriet kommer først i gang næste år, og borgmesteren kunne meddele, at det ikke når at blive klar til det tidspunkt, man havde forventet, at sundhedshuset skulle stå klar, nemlig når Gødstrup indvies til marts 2021.

- Men det kommer så hurtigt herefter, lovede han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Lyngvilds peptalk til iværksættere

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Annonce