Annonce
Lemvig

Tre millioner kroner til renovering af sundhedshus: Sagen skulle hurtigt gennem byrådet

Høringsfasen med samtale-saloner har gjort, at der også skal gøres plads til private aktører i sundhedshuset. Arkivfoto
Lemvig Kommune har frigivet tre millioner kroner til renovering af den kommunale del, der skal ligge i regionens bygninger

Lemvig: Der kom lige pludselig fart på, da Lemvig Kommune skulle finde ud af, hvordan man vil indrette en del af de kommunale tilbud i det kommende sundhedshus på det tidligere sygehus.

Det skyldes, at regionen skal have udbudt renoveringen af sin del af sundhedshuset, og da Lemvig Kommune lejer sig ind i den del, skulle man have fundet ud af, hvad det vil koste at renovere de kommende kommunale lokaler, og hvad de skal disponeres til

- Det bliver en moderat renovering, som skal passe til den, regionen planlægger. Vi har beregnet, det vil koste tre millioner kroner, og dem vil vi gerne have frigivet nu, da regionen skal have arbejdet ud i licitation her i december, forklarede formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær.

Og denne hast betød, at sagen gik direkte i byrådet uden at være udvalgsbehandlet.

- Der er sket den ændring, at vi i første omgang troede, der skulle være kommunale lokaler i begge de regionale bygninger. Men efter at have lyttet til, hvad borgerne sagde i hørings-processen, så de gerne have, at der også er private aktører i sundhedshuset. Derfor samler vi de kommunale tilbud i en enkelt af de regionale bygninger. Men så kommer selvfølgelig også den del, vi selv skal bygge, sagde udvalgsformanden.

Det kommunale nybyggeri kommer, efter regionen har revet en del af det gamle sygehus ned, så det giver plads til nybyggeriet.

- Vi er ikke klar med indretningen og udformningen af det endnu, men nu har vi muligheden for at tilpasse det, så det passer til den regionale del, så det bliver en helhed, forklarede borgmester Erik Flyvholm.

Lone Pilgaard Sørensen (S) glædede sig over, at der er lyttet til borgerne, så der også bliver plads til private aktører i sundhedshuset.

Susanne Buch Nielsen (SF) var også positiv, men hun var alligevel betænkelig ved, at der skal være så mange forskellige aktører i sundhedshuset.

- Forhåbentlig finder man ud af at samarbejde og at gøre det til en helhed, sagde hun.

Nybyggeriet kommer først i gang næste år, og borgmesteren kunne meddele, at det ikke når at blive klar til det tidspunkt, man havde forventet, at sundhedshuset skulle stå klar, nemlig når Gødstrup indvies til marts 2021.

- Men det kommer så hurtigt herefter, lovede han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce