Annonce
Struer

Nu er alle enige om, at det er en fremragende idé

Formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har skiftet standpunkt, så formanden for Folkeskoven Struer, Stefan Tolstrup Schmidt (t.h.) og næstformanden, Johannes Pilgaard, nu har fuld opbakning fra byrådet til at få plantet ny skov ved Kvistrup Møllebæk. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et enigt byråd godkendte tirsdag planerne om at få etableret Folkeskov ved Kvistrup Møllebæk

Struer: Formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), havde intet problem med at skulle fremlægge de nye planer for en Folkeskov ved Kvistrup Møllebæk for det samlede byråd tirsdag aften.

- Jeg har haft mine personlige bekymringer i forhold til planerne om at få etableret en Folkeskov i Struer Kommune. Det er der vist ingen, der er i tvivl om, konstaterede hun.

- Jeg havde mine betænkeligheder ved, om det ville blive en meget dyr gave til Struer Kommune, hvis vi godkendte planerne, forklarede hun.

Men i dag har hun ingen betænkeligheder ved at anbefale byrådet at godkende det fremsendte forslag til en samarbejdsaftale med Struer Kommune fra bestyrelsen for foreningen Folkeskoven Struer.

- Jeg skal bestemt ikke holde mig for god til at indtage et nyt standpunkt, når vi nu står med så godt et projekt. sagde hun og roste bestyrelsen bestyrelsen for Folkeskoven Struer for den store indsats, de har gjort for at få planerne godkendt.

Hun var så samtidig glad for at projektet blev udsat, og at hun var med til at få det første forslag blev taget af bordet.

- Det vi får nu, er bare meget bedre, sagde hun og høstede selv anerkendelse fra de øvrige partier i byrådet for at have ændret standpunkt, da et enigt byråd godkendte planerne og et kommunalt bidrag på 85.000 kroner, så de første træer i den nye skov kan blive plantet, når den nuværende forpagter af arealet har høsten i hus i løbet af efteråret 2020.

Annonce

Jeg skal bestemt ikke holde mig for god til at indtage et nyt standpunkt, når vi nu står med så godt et projekt.

Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune

Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce