Annonce
Vinderup

Nu er 12 smittet på seniorholdet: - Nogle har først kunnet få tid til test tirsdag

Allan Majgaard Nielsen er en af de trænere på VIK, der nu er i isolation efter corona-positive tests. Foto: Morten Stricker
På seniorholdet i Vinderup Idrætsklub er der nu 12 konstateret smittet med covid-19.
Annonce

Vinderup: Det er i et af husets tidligere børneværelser, at 51-årige Allan Majgaard Nielsen har resideret det sidste døgns tid. Søndag fik han svar på sin coronatest; den var positiv.

Husarresten - som han selv kalder den - foregår ved, at konen indimellem åbner døren forsigtigt ind til værelset og skubber mad ind. Og ved toiletbesøg tager han mundbind og handsker på.

- Rent fysisk har jeg det jo skidt på grund af de her influenza-symptomer,men det er da også underligt at sidde isoleret i sit eget hus - at ens familie ikke må komme i nærheden af en, siger han.

Hans søn og kone har fået negativt svar tilbage på deres coronatest. Endnu afventer de svar på datterens test.

- Jeg håber jo bare, at jeg ikke smitter dem også, siger han.


Det er vel bare sort uheld. Sådan noget rammer jo hist og pist - og vi har jo bare været uheldige.

Rene Skodborg Nielsen, spiller på VIK's seniorhold.


Allan Majgaard Nielsen er træner for Vinderup Idrætsklubs seniorhold. Her fik en af klubmedlemmernes nære kontakter fredag positivt svar tilbage på en coronatest. Siden har hele holdet været inde og bestille tider til coronatests. Tallet mandag morgen var ti smittede i truppen. Det tal er mandag lidt over middag steget til 12 - ti spillere og to trænere.

Allan Majgaard Nielsen er indtil videre den eneste, der har udvist symptomer og er nu sygemeldt fra sit arbejde.

- Det er underligt og ret uvirkeligt at få det konstateret. Det er jo sådan noget, man kun har hørt om i nyhederne. Men når det rammer en selv - så er det jo lidt chokerende, siger han.

Annonce

Sort uheld

Andetsteds i Vinderup sidder 28-årige Rene Skodborg Nielsen. Han er spiller på holdet - og ved endnu ikke, om han er positiv eller negativ.

- Jeg har haft lidt hoste, men ved jo ikke, om det er corona eller ej. Men jeg skal testes i morgen. Indtil da er jeg gået i isolation, siger han og tilføjer om reaktionen på, at så mange spillere er ramt på én gang:

- Det er vel bare sort uheld. Sådan noget rammer jo hist og pist - og vi har jo bare været uheldige, siger han.

Annonce

Hvor mange er blevet smittet?

Tidligere på dagen blev det internt meldt ud i truppen, at kommunikation med pressen om klubbens situation, bør henvises til formand Rasmus Visholm Jensen, formand for bestyrelsen i VIK.

Men hvorfor skal spillerne have den besked? Alle må vel udtale sig, som de vil?

- Jeg har ikke givet dem mundkurv på. De er jo voksne mennesker, så selvfølgelig må folk udtale sig til avisen om deres personlige oplevelser, hvis de har lyst. Jeg har bare opfordret til, at det er mig, der udtaler mig om det, der omhandler VIK - for det er mig, der sidder med informationerne, og derfor er det jo også mig, der skal evaluere på det. Og vi ved jo stadig ikke, hvor bredt det er, når flere stadig mangler svar på tests, siger Rasmus Visholm Jensen.

Formanden understreger, at klubben hele tiden har opfordret alle spillere og trænere til at overholde corona-anbefalingerne.

- Vi følger de retningslinjer, der er, siger han.

Han fortæller, at alle spillere, der er testet positive, er i isolation.

- Og uanset om spillernes test er positive eller negative, har jeg bedt dem rådgive sig med deres arbejdsgivere - andet kan jeg jo ikke gøre - hvad det angår, siger formanden.

Flere venter fortsat på at blive testet. Og forhåbentlig kommer de sidste svar inden ugen er omme.

- Nogle har først kunnet få tid til test i morgen, tirsdag - men de er hjemme fra arbejde nu, siger han og tilføjer:

- Frygten er jo, at det spreder sig og rammer byen yderligere. Det ville jo være forfærdeligt. Det er også derfor, vi har reageret, som vi har, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce