Annonce
Ulfborg/Vemb

Nu boomer byggelysten igen i stationsbyen

Familien Dich glæder sig til at flytte i det hus, de er i gang med at få bygget i Søparken. Indtil da må de nøjes med lejligheden her på Bredgade. Her ses Stine Dich og sønnen William. Privatfoto: Stine Dich
Efter år med byggetørke - og et enkelt godt år i 2018 - er byggelysten nu vendt tilbage i Ulfborg, hvor det forgangne år byder på startskuddet til flere nybyggede hjem.

Ulfborg: 41-årige Stine Dich glæder sig. Hun har sammen med sin mand Kim og deres to børn sagt farvel til huset på Ewald Tangsvej i midten af Ulfborg og er nu ved at få bygget nyt i nybygger-kvarteret Søparken i stedet.

- Vi boede i et ældre hus før - faktisk et, vi købte af Kims forældre. Huset var fra 1972 og havde nogle skavanker, så vi stod lidt overfor enten at skulle modernisere eller bygge nyt, og det blev altså så det sidste, siger Stine Dich, der til daglig er folkeskolelærer.


Vi er glade for, at folk tør bygge i den her periode, og især at folk tør satse på Ulfborg også - det bekræfter os i, at Ulfborg er en by i udvikling.

Henrik Kyhl Pedersen, formand for Ulfborg Borgerforening.


Valget faldt på Søparken, for parret ville gerne blive i byen.

- Vi hører hjemme i Ulfborg - her er jo alt; familie og indkøb og kort til hav. Og omkring den grund, vi endte op med at vælge i Søparken, tror jeg, der kun er to eller tre huse, hvor der ikke er nogen, vores børn går i klasse med, så vi kommer ned til et område med masser af børn. Og så ligger området jo på en måde lidt på landet - men stadigvæk inde i byen, siger hun.

Parret er nu flyttet midlertidigt i lejlighed i Bredgade, indtil huset står færdigt - forhåbentligt til sommer. Og jo, det kan godt mærkes, at livet i de 203 kvadratmeter de havde før, nu er skaleret ned til lige knapt 90.

- Vi har to skolebørn, og når jeg selv skal undervise også, så jo - så er det da lidt "crowdet". Men vi får det til at fungere, siger hun.

Annonce

Byggeboomet

For familien Dich er det ikke corona i sig selv - og fokusset på hjemmet, der fulgte med - der har haft betydning for deres beslutning. Den har såmænd været længe undervejs.

Men noget tyder nu alligevel på, at noget helt særligt gør sig gældende i 2020 i Ulfborg. For både byggegrundene på Odinsvej og Søparken har i flere år været ramt af byggetørke. Fra 2015 til 2017 blev der ingen grunde solgt. I 2018 skete der et pludseligt boom med i alt fem solgte grunde, hvorefter 2019 igen blev et kedeligt år med nul solgte.

Men i 2020 er byggelysten vendt tilbage med fire solgte grunde i Søparken og én solgt på Odinsvej. Fire ud af fem huse bygges i øvrigt af Huscompagniet.

- Vi er glade for, at folk tør bygge i den her periode, og især at folk tør satse på Ulfborg også - det bekræfter os i, at Ulfborg er en by i udvikling, siger formanden for borgerforeningen i Ulfborg, Henrik Kyhl Pedersen, der også selv byggede nyt i Søparken under bølgen i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce