Annonce
Struer

Nu bliver der ryddet op: Faldefærdige bygninger rives ned

Et nyt selskab med fem driftige thyholmere i front har opkøbt seks faldefærdige bygninger i Hvidbjerg for at få dem revet ned. Det kommer til at ske med assistance fra Struer Kommune og med støtte fra den statslige nedrivningspulje, som yder et bidrag til nedrivning af i alt otte ejendomme på Thyholm. Foto: Johan Gadegaard
Fem driftige thyholmere bag selskabet Thyholm Forskønnelse får sponsorstøtte fra bankerne, og Struer Kommune hjælper med nedrivningen. Men de er også selv villige til at investere i projektet.

Thyholm: 2021 tegner til at blive et rigtig godt år på Thyholm.

I skyggen af corona-krisen er det i løbet af 2020 lykkedes for de fem thyholmere bag selskabet Thyholm Forskønnelse at få opkøbt seks faldefærdige ejendomme i Hvidbjerg.

En af de første var hjørneejendommen skråt over for Hvidbjerg Bank, hvor det var René Mortensen fra Kappelvej's Værksted, der stod som ejer.

Annonce

- Det må være byens bedste beliggenhed til en butik, tænkte han, da han købte bygningen i 2017.

- Så jeg købte for at leje ud til en ny, fortæller René Mortensen, og da han skrev under på skødet, var han overbevist om, at der igen ville komme liv i bygningen, hvor Else Hole drev butik i næsten 14 år, inden hun lukkede "Hos Hole" i 2016.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

René Mortensen var derfor åben for et bud, da han fik en henvendelse fra folkene bag det nye forskønnelsesprojekt på Thyholm.

- Jeg har solgt uden tab og uden gevinst, fortæller han.

Opbakning fra bankerne

Om det er det samme princip for en handel med nabobygningerne står hen i det uvisse - bageribygningerne, som var ejet af Sparekassen Vendsyssel.

Afdelingsdirektøren i sparekassens afdeling i Hvidbjerg, Birgit Iversen, ønsker ikke at oplyse, hvordan Sparekassen Vendsyssel har bidraget til en løsning.

- Men vi har stået sammen om det her på Thyholm, understreger hun.

- Sparekassen Vendsyssel har så bidraget med de to bygninger i henholdsvis Storegade og Bredgade. Men alle pengeinstitutter i byen har ydet et positivt bidrag til at fremme processen. Det er noget, vi allesammen har haft interesse i, siger hun.

På den måde er kabalen gået op, og Struer Kommune vil i løbet af den nærmeste fremtid få sat gang i nedrivningen med støtte fra den statslige nedrivningspulje, som er etableret for at få ryddet op i landdistrikterne.

- Vi mangler at få indhentet en fuldmagt fra samtlige ejere af de otte ejendomme på Thyholm, som står til at blive revet ned, forklarer Josefine Emilie Søndergaard Gert, som er afdelingsleder i Planafdelingen i Struer Kommune.

Men det skulle være en formssag.

Annonce

En million

De seks bygninger, som står til en nedrivning i Hvidbjerg er alle seks opkøbt af den nye forening, Thyholms Forskønnelse.

- Vi har fået nogle gode sponsorater fra pengeinstitutterne, og så har vi også selv lagt noget i det, forklarer Henrik Holm og oplyser, at opkøbet af de seks bygninger i Hvidbjerg har kostet Thyholm Forskønnelse cirka en million kroner - uden at ville komme nærmere ind på fordelingen og hvor meget, han selv har lagt i projektet.


Vi har allerede kig på flere tomme ejendomme, som vi gerne vil opkøbe, og vi vil for alt i verden gerne undgå, at der kommer til at ligge tomme grunde i byen, hvor det hele bare bliver et vildnis.

Henrik Holm, Thyholm Forskønnelse ApS, Thyholm


- De to på henholdsvis Polarisvej i Uglev og på Bjørndalvej ved Hovedvejen mellem Oddesund og Hvidbjerg er nogle, Struer Kommune står for. Dem kender jeg ikke så meget til. Men i Hvidbjerg er vi i alle tilfælde klar, fortæller han og forsikrer, at det kun er starten.

Bestyrelsesformanden Poul-Erik Gravgaard (i midten) ses her sammen med to af de øvrige medlemmer af bestyrelsen bag selskabet Thyholm Forskønnelse, Henrik Holm (t.v.) og Jens Sund (t.h.) Foto: Johan Gadegaard

- Vi har allerede kig på flere tomme ejendomme, som vi gerne vil opkøbe, og vi vil for alt i verden gerne undgå, at der kommer til at ligge tomme grunde i byen, hvor det hele bare bliver et vildnis. Som en start vil vi sørge for, at der i det mindste bliver plantet nogle træer og lagt græs ud, så det ikke bare forfalder, forklarer han.

Annonce

Kun en start

På lidt længere sigt er det meningen, at der for alvor skal ske en fornyelse.

- Et er at få bygningerne revet ned. Det virkelig interessante er, hvad vi så kan få skabt af udvikling, mente en af spydspidserne i det nye forskønnelsesprojekt på Thyholm, Lars Fomsgaard Nielsen, allerede fra start, da han for et års tid siden kastede sig ind i projektet.

Så arbejdet med at finde en løsning, er allerede i gang.

- Vi har tegnet lidt på det, og vi har nogle ideer, forklarer Henrik Holm.

- Vi vil have plantet nogle træer og sat både bænke og borde op, og så har vi en plan om at få bygget tre-fire senioerboliger i det nye byrum, fortæller han.

- Men det kun nogle tanker, vi har gjort os, understreger han og fortæller, at det var meningen, at Thyholm Forskønnelse ville have indkaldt til et større borgermøde her umiddelbart efter nytår.

- Det kunne så ikke lade sig gøre. Men det kommer, og vi vil meget gerne have andre til at komme med forslag og idéer til, hvordan vi kommer videre, understreger han.

Thyholm Forskønnelse ApS

Stiftet af Thyholm Handelsstandsforening c/o Kristian Hedegaard, Midtpunktet, Hvidbjerg

Bestyrelsesformand: Poul-Erik Gravgaard, Thyholm Murer A/S

Bestyrelsesmedlemmer: Henrik Holm, Lars Fomsgaard Nielsen, Jens Sund og Spar-købmanden i Hvidbjerg, Michael Sørensen

Direktør: Jens Sund


Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Annonce