Annonce
Struer

Nu bliver der ryddet op: Faldefærdige bygninger rives ned

Et nyt selskab med fem driftige thyholmere i front har opkøbt seks faldefærdige bygninger i Hvidbjerg for at få dem revet ned. Det kommer til at ske med assistance fra Struer Kommune og med støtte fra den statslige nedrivningspulje, som yder et bidrag til nedrivning af i alt otte ejendomme på Thyholm. Foto: Johan Gadegaard
Fem driftige thyholmere bag selskabet Thyholm Forskønnelse får sponsorstøtte fra bankerne, og Struer Kommune hjælper med nedrivningen. Men de er også selv villige til at investere i projektet.

Thyholm: 2021 tegner til at blive et rigtig godt år på Thyholm.

I skyggen af corona-krisen er det i løbet af 2020 lykkedes for de fem thyholmere bag selskabet Thyholm Forskønnelse at få opkøbt seks faldefærdige ejendomme i Hvidbjerg.

En af de første var hjørneejendommen skråt over for Hvidbjerg Bank, hvor det var René Mortensen fra Kappelvej's Værksted, der stod som ejer.

Annonce

- Det må være byens bedste beliggenhed til en butik, tænkte han, da han købte bygningen i 2017.

- Så jeg købte for at leje ud til en ny, fortæller René Mortensen, og da han skrev under på skødet, var han overbevist om, at der igen ville komme liv i bygningen, hvor Else Hole drev butik i næsten 14 år, inden hun lukkede "Hos Hole" i 2016.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

René Mortensen var derfor åben for et bud, da han fik en henvendelse fra folkene bag det nye forskønnelsesprojekt på Thyholm.

- Jeg har solgt uden tab og uden gevinst, fortæller han.

Opbakning fra bankerne

Om det er det samme princip for en handel med nabobygningerne står hen i det uvisse - bageribygningerne, som var ejet af Sparekassen Vendsyssel.

Afdelingsdirektøren i sparekassens afdeling i Hvidbjerg, Birgit Iversen, ønsker ikke at oplyse, hvordan Sparekassen Vendsyssel har bidraget til en løsning.

- Men vi har stået sammen om det her på Thyholm, understreger hun.

- Sparekassen Vendsyssel har så bidraget med de to bygninger i henholdsvis Storegade og Bredgade. Men alle pengeinstitutter i byen har ydet et positivt bidrag til at fremme processen. Det er noget, vi allesammen har haft interesse i, siger hun.

På den måde er kabalen gået op, og Struer Kommune vil i løbet af den nærmeste fremtid få sat gang i nedrivningen med støtte fra den statslige nedrivningspulje, som er etableret for at få ryddet op i landdistrikterne.

- Vi mangler at få indhentet en fuldmagt fra samtlige ejere af de otte ejendomme på Thyholm, som står til at blive revet ned, forklarer Josefine Emilie Søndergaard Gert, som er afdelingsleder i Planafdelingen i Struer Kommune.

Men det skulle være en formssag.

Annonce

En million

De seks bygninger, som står til en nedrivning i Hvidbjerg er alle seks opkøbt af den nye forening, Thyholms Forskønnelse.

- Vi har fået nogle gode sponsorater fra pengeinstitutterne, og så har vi også selv lagt noget i det, forklarer Henrik Holm og oplyser, at opkøbet af de seks bygninger i Hvidbjerg har kostet Thyholm Forskønnelse cirka en million kroner - uden at ville komme nærmere ind på fordelingen og hvor meget, han selv har lagt i projektet.


Vi har allerede kig på flere tomme ejendomme, som vi gerne vil opkøbe, og vi vil for alt i verden gerne undgå, at der kommer til at ligge tomme grunde i byen, hvor det hele bare bliver et vildnis.

Henrik Holm, Thyholm Forskønnelse ApS, Thyholm


- De to på henholdsvis Polarisvej i Uglev og på Bjørndalvej ved Hovedvejen mellem Oddesund og Hvidbjerg er nogle, Struer Kommune står for. Dem kender jeg ikke så meget til. Men i Hvidbjerg er vi i alle tilfælde klar, fortæller han og forsikrer, at det kun er starten.

Bestyrelsesformanden Poul-Erik Gravgaard (i midten) ses her sammen med to af de øvrige medlemmer af bestyrelsen bag selskabet Thyholm Forskønnelse, Henrik Holm (t.v.) og Jens Sund (t.h.) Foto: Johan Gadegaard

- Vi har allerede kig på flere tomme ejendomme, som vi gerne vil opkøbe, og vi vil for alt i verden gerne undgå, at der kommer til at ligge tomme grunde i byen, hvor det hele bare bliver et vildnis. Som en start vil vi sørge for, at der i det mindste bliver plantet nogle træer og lagt græs ud, så det ikke bare forfalder, forklarer han.

Annonce

Kun en start

På lidt længere sigt er det meningen, at der for alvor skal ske en fornyelse.

- Et er at få bygningerne revet ned. Det virkelig interessante er, hvad vi så kan få skabt af udvikling, mente en af spydspidserne i det nye forskønnelsesprojekt på Thyholm, Lars Fomsgaard Nielsen, allerede fra start, da han for et års tid siden kastede sig ind i projektet.

Så arbejdet med at finde en løsning, er allerede i gang.

- Vi har tegnet lidt på det, og vi har nogle ideer, forklarer Henrik Holm.

- Vi vil have plantet nogle træer og sat både bænke og borde op, og så har vi en plan om at få bygget tre-fire senioerboliger i det nye byrum, fortæller han.

- Men det kun nogle tanker, vi har gjort os, understreger han og fortæller, at det var meningen, at Thyholm Forskønnelse ville have indkaldt til et større borgermøde her umiddelbart efter nytår.

- Det kunne så ikke lade sig gøre. Men det kommer, og vi vil meget gerne have andre til at komme med forslag og idéer til, hvordan vi kommer videre, understreger han.

Thyholm Forskønnelse ApS

Stiftet af Thyholm Handelsstandsforening c/o Kristian Hedegaard, Midtpunktet, Hvidbjerg

Bestyrelsesformand: Poul-Erik Gravgaard, Thyholm Murer A/S

Bestyrelsesmedlemmer: Henrik Holm, Lars Fomsgaard Nielsen, Jens Sund og Spar-købmanden i Hvidbjerg, Michael Sørensen

Direktør: Jens Sund


Annonce
Holstebro For abonnenter

Trods løfter om forbedringer fortsætter lægebils-kaos: Lægebilerne i Holstebro og Lemvig har stået stille i mere end 1500 timer

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Advokatfuldmægtig går videre med langvarig vindmøllesag: - Det gør jeg, fordi et par menneskeskæbner er blevet fanget i det her og påført nogle enorme udgifter

Navne For abonnenter

Liv Marit så et foto i en dansk avis, og så var både hun og fiskerhytten solgt - 25 år senere er hun også præst på Jegindø

Holstebro

28-årig taget i at stjæle Pokémon-kort for godt 9000 kroner: Nu skal han i fængsel

Holstebro For abonnenter

Gamle dages mesterlære er tilbage - Lucas bliver en af de første: - Det er fedt, at jeg kan komme ud og lave noget, så jeg ikke skal sidde stille hele tiden

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Navne For abonnenter

'Medbring gerne egen madkurv,' lyder det i dødsannoncen - og det siger alt om den højtelskede Kent Wamberg Hansen

Sport For abonnenter

Sara takker af for nu og giver stolt faklen videre til Johanne

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Holstebro

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Sport

Juliane blev Danmarks bedste i militærets fineste sportsgren og slog samtidig to danmarksrekorder

Holstebro For abonnenter

Fra Sørvad til Andromeda-galaksen: Når natten falder på, ruller Jan og Kristines tag til side

Lemvig

Dialogkaffe om forurening trak folk af huse: - Jeg er her simpelthen, fordi jeg er bange

Annonce