Annonce
Ulfborg/Vemb

Nu begynder din fjernvarme at stige: - Jeg har allerede siddet med trøje og tæppe indenfor, så jeg kunne skrue ned for varmen

Ulfborg Fjernvarme ser sig nødsaget til at hæve priserne. Arkivfoto: Jan Briks
Pressede forsyningskæder kan snart ses hos Ulfborg Fjernvarme, som har set sig nødsaget til hæve prisen med kort varsel.

Ulfborg: Borgerne i Ulfborg er indtil videre gået fri af stigninger, når de har tændt for gulvvarmen eller radiatoren.

Men ikke længere.

Mandag formiddag tikkede der sms’er ind ved mange i Ulfborg, der får varme fra Ulfborg Fjernvarme. Her stod der, at prisen på fjernvarme ville blive 25 procent dyrere fra juni og året ud. Ulfborg Fjernvarme har lige knap 1000 målere sat op i byen.

Annonce

- Vi skal nok klare os, men det bliver da et problem for nogle, at det stiger så meget, siger Karen Ashton Hansen fra Ulfborg og fortsætter:

- Vi bruger lige nu 16.000 kroner om året på varme, men det bliver jo så lige noget dyrere nu, og det kan da mærkes.

Jeg piver egentlig ikke over, at der kommer en stigning, men jeg synes, det er lidt kort varsel.

Else Gadgaard, førtidspensionist, Ulfborg

I hjemmet i Ulfborg er de fire i husstanden, og her mener Karen Ashton Hansen, der til dagligt arbejder som sygeplejerske, at de har været heldige med ikke at opleve prisstigninger før nu i byen. Men der er alligevel malurt i bægeret.

- Ifølge reglerne skal det varsles tre måneder forinden. Selvom det først er nu, at de oplever en større stigning i udgifter, så synes jeg godt, at vi kunne have fået flere informationer om, hvorfor prisen stiger så meget, og hvorfor det først er nu, at de varsler om det.

Karen Ashton Hansen ville gerne have haft et længere varsel på, at prisen på fjernvarme ville stige. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Samme oplevelse har Else Gadgaard, der som førtidspensionist i forvejen ikke har de store indtægter.

- Jeg bruger dog heller ikke det store i varme, fordi min søn flyttede i november. Så jeg bruger egentlig kun 610 kroner om måneden, men det ryger jo op til 800 kroner nu, fordi der også er moms med i det. Der er nogle med meget større varmeregninger end mig, og jeg priser mig lykkelig for, at jeg er i den lave ende, men alt er jo også steget, så jeg har bare ventet på, at det her også ville, siger Else Gadgaard og fortsætter:

- Jeg har allerede siddet med trøje og tæppe indenfor, så jeg kunne skrue ned for varmen. Jeg piber egentlig ikke over, at der kommer en stigning, men jeg synes, det er lidt kort varsel, og så er det noget af et spring, når det er på 25 procent. Det kunne man måske godt have gjort anderledes, siger hun.

Derfor varsles der sent

Hos Ulfborg Fjernvarme vil de naturligvis også gerne undgå, at de skal melde så store prisstigninger ud, men en ny aftale om flis, som er det, varmeværket bruger mest af, gør, at nu skal prisen op.

- Vi fik underskrevet en ny aftale 5. maj, og så har der været en weekend. Så vi har ikke kunne melde ud tidligere, at der ville komme prisstigninger. I den nuværende situation med krig er der også dispensation i forhold til at varsle borgerne, hvis man melder det ud, så hurtigt man kan, efter der er kommet højere udgifter, siger Ken Madsen, driftsleder ved Ulfborg Varmeværk.

Den højere pris på flis skal ses i lyset af pressede forsyningskæder, hvor der lige nu er stor efterspørgsel.

- Prisen er 35 procent højere, end hvad vi budgetterede med i november. Så vi skulle finde halvanden million kroner på grund af det, så prisen skulle hæves. Ellers bliver der et stort underskud, som skal finansieres senere, siger Ken Madsen og fortsætter:

- Når vores udgifter bliver lavere igen, så falder fjernvarmeprisen selvfølgelig også. Vi må ikke ’buffer’ penge op, så når vi kan, sættes prisen igen ned.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce