Annonce
Håndbold

NSK tog overraskende pokalsejr: - Det er den hurtigste vej til Europa

Rasmus Thorsen, som her ses under pokalkampen mod Bjerringbro-Silkeborg i 2018, lavede seks mål torsdag aften og var dermed en af årsagerne til, at NSK igen i år har mulighed for at få en af de sjove kampe. Foto: Morten Stricker
Naur-Sir Krunderup spillede sig torsdag aften videre til femte runde i pokalturneringen, efter de slog Hjallerup IF, som er et af topholdene i 2. division.

Naur: Der må efterhånden være fyldt godt med selvtillid på NSK-spillerne. Ikke nok med at de fører deres pulje i 3. division, så beviste de også torsdag aften, at de kan bide skeer med holdene, som ligger i de højere rækker.

Hjallerup fra toppen af 2. division blev nemlig sendt tilbage til Nordjylland med et nederlag på 30-28, selvom det udefra set stod det ikke ligefrem skrevet i stjernerne, at NSK skulle spille sig videre.

- Jeg havde tildels regnet med, at vi kunne drille dem, men vi fik også lidt afbud op til kampen. Blandt andet fra Jesper Ahle og Ralph Jensen som normalt er nogle af vores bærende kræfter, og så havde vi også afbud fra en fløjspiller, så vi var lidt tyndt besat, fortæller NSK's træner, Kasper Vinding.

Derfor blev han også spillende træner i torsdagens kamp. Han vil ikke tage æren for sejren, men han kunne konstatere, at hans mandskab var i front fra start til slut.

- Vi er ikke bagud på noget tidspunkt. I løbet af første halvleg var vi foran med seks mål, så smider vi nogle bolde væk, og så begynder det at blive lidt tæt. Vi går dog til pause foran med tre, og selvom vi kun var foran med en til sidst, så får vi den kørt sikkert hjem, siger Kasper Vinding.

Annonce

Kampen i tal

NSK Håndbold, Krunderup - Hjallerup IF 30-28 (17-13)

Santander Cuppen, 4. runde

Mål, NSK: Lasse Justesen 9, Rasmus Thorsen 6, Torben Al Tobchi 6, Kasper Dam 4, Rasmus Kongsgaard 3, Kasper Vinding 2.

Et pokalhold

I den kommende runde begynder nogle af de sjove hold at træde ind i pokalturneringen.

Det er de udmærket godt klar over i NSK, som i løbet af de seneste fire år har krydset klinger med både Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg i Santander Cuppen, som pokalturneringen også kaldes.

- Vi plejer at lave en lille event ud af det, og det er rigtig sjovt. Vi joker lidt med, at det er den hurtigste vej til Europa (pokalvinderne skal spille europæisk håndbold, red), men vi ved selvfølgelig godt, at det er en stakket frist. Hvis vi trækker et af de gode hold, så kan holdet og tilskuerne få en oplevelse og nogle autografer. Det hold vi møder kan også få en stor oplevelse ud af at møde os, siger Kasper Vinding med et grin.

Oprykning eller ej

Hvis NSK formår at holde deres førsteplads i 3. division, så betyder det, at holdet skal tørne ud i 2. division i næste sæson, i hvert fald hvis de har lyst.

For det er en del mere omfattende at gøre sig gældende i 2. division rent ressourcemæssigt, og derfor er det også usikkert, om det bliver aktuelt.

- Vi har mange svære udekampe i den sidste halvdel af sæsonen, så det langt fra sikkert, at vi overhovedet står i den situation. Vi går aldrig på banen for at tabe, men skulle det ske at vi ikke rykkede op, så kan man nok sige, med et smil på læben, at det ikke gør klubben noget, siger Kasper Vinding.

Om ikke andet fik holdet i hvert fald vist torsdag aften, at de godt kan køre sig gældende mod et af de stærkere 2. divisionshold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce