Annonce
Kultur

Nostalgifestival er klar: fik endelig svar fra Sweet

70'er-koryfæerne Sweet spiller op på Nostalgifestivalen. Foto: Søren E. Alwan
Aftalen med Sweet er blev jagtet gennem flere måneder, og nu kan programmet kaldes stjernespækket, mener arrangør Poul Hornshøj.

Holstebro: Lidt før klokken 12 torsdag kom bekræftelsen på telefonen, og smilene hos Poul Hornshøj og John Brødbæk blev endnu bredere: Glamrock-bandet Sweet kommer til Danmark 8. august. Og fuldender dermed Nostalgifestivalens hede jubilæumsdrømme.

Her markeres nemlig 30-året for den første nostalgiske festival i Holstebro, som oprindeligt hed 60'er-festivalen. Men af nødvendigt gode grunde er 70'er og 80'er bands forlængst kommet med på spillelisterne. Sweet kom på banen i 70'erne.

Aftalen med Sweet er blev jagtet gennem flere måneder, og nu kan programmet kaldes stjernespækket, mener arrangør Poul Hornshøj.

Et af de mest populære bands gennem årene er Smokie, der var med i startåret og har spillet en halv snes gange siden.

- Smokie er altid en succes, og de får lov at åbne festen klokken 12. Det har både de og vi fortjent, smiler Hornshøj.

Og kasserer John Brødbæk smiler med. De ved begge, at det næsten sikkert giver mange tilhørere helt fra start til lørdagsfestivalen. Og dermed flere penge i kassen.

Det populære startband bliver suppleret med andre fine navne. Glamrock er også på tapetet med Torben Lendager og Roosters. Oprindeligt var Lendager på scenen med Walkers.

Der bliver genhør med Showaddywaddy, som var med første gang for 29 år siden og i gendannet udgave var med på Kulturperlens program sidste sommer.

Og så glæder både Poul Hornshøj og Joh Brødbæk sig til at præsentere Danser med drenge.

- De er hammergode og har været på vores ønskeliste gennem mange år. Vi er glade for, at det endelig er lykkedes. Dem er der mange, der rykker på, siger Poul Hornshøj.

Ud over de fem større navne på den store scene præsenteres en række bands på lille scene.

Der investeres omkring 900.000 kroner i musik og lydudstyr, og billetterne er sat til salg fra 400 kroner.

Annonce
Bandet Danser med Drenge forventes at trække mange til Nostalgifestivalen 8. august 2020. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce