Annonce
Kultur

Nostalgifestival er klar: Fik endelig svar fra Sweet

70'er-koryfæerne Sweet spiller op på Nostalgifestivalen. Foto: Søren E. Alwan
Aftalen med Sweet er blev jagtet gennem flere måneder, og nu kan programmet kaldes stjernespækket, mener arrangør Poul Hornshøj.

Holstebro: Lidt før klokken 12 torsdag kom bekræftelsen på telefonen, og smilene hos Poul Hornshøj og John Brødbæk blev endnu bredere: Glamrock-bandet Sweet kommer til Danmark 8. august. Og fuldender dermed Nostalgifestivalens hede jubilæumsdrømme.

Her markeres nemlig 30-året for den første nostalgiske festival i Holstebro, som oprindeligt hed 60'er-festivalen. Men af nødvendigt gode grunde er 70'er og 80'er bands forlængst kommet med på spillelisterne. Sweet kom på banen i 70'erne.

Aftalen med Sweet er blev jagtet gennem flere måneder, og nu kan programmet kaldes stjernespækket, mener arrangør Poul Hornshøj.

Et af de mest populære bands gennem årene er Smokie, der var med i startåret og har spillet en halv snes gange siden.

- Smokie er altid en succes, og de får lov at åbne festen klokken 12. Det har både de og vi fortjent, smiler Hornshøj.

Og kasserer John Brødbæk smiler med. De ved begge, at det næsten sikkert giver mange tilhørere helt fra start til lørdagsfestivalen. Og dermed flere penge i kassen.

Det populære startband bliver suppleret med andre fine navne. Glamrock er også på tapetet med Torben Lendager og Roosters. Oprindeligt var Lendager på scenen med Walkers.

Der bliver genhør med Showaddywaddy, som var med første gang for 29 år siden og i gendannet udgave var med på Kulturperlens program sidste sommer.

Og så glæder både Poul Hornshøj og Joh Brødbæk sig til at præsentere Danser med drenge.

- De er hammergode og har været på vores ønskeliste gennem mange år. Vi er glade for, at det endelig er lykkedes. Dem er der mange, der rykker på, siger Poul Hornshøj.

Ud over de fem større navne på den store scene præsenteres en række bands på lille scene.

Der investeres omkring 900.000 kroner i musik og lydudstyr, og billetterne er sat til salg fra 400 kroner.

Annonce
Bandet Danser med Drenge forventes at trække mange til Nostalgifestivalen 8. august 2020. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce