Annonce
Sport

Norge beholder svensk fodboldlandstræner frem mod VM 2022

Darrin Zammit Lupi/Reuters
Lars Lagerbäck vil være 74 år, når VM i Qatar begynder i 2022. Han skal få Norge med til slutrunden.

Åge Hareide bliver ikke norsk landstræner, når hans kontrakt som dansk landstræner udløber efter næste års EM-slutrunde.

De næste tre år vil træneren for Norges herrelandshold i fodbold nemlig fortsat hedde Lars Lagerbäck.

Fredag har svenskeren indgået en ny kontrakt med Det Norske Fodboldforbund (NFF), så de to parter nu har papir på hinanden til og med VM-slutrunden i Qatar i november og december 2022.

Det oplyser NFF på sin hjemmeside.

Han har været norsk landstræner siden 2017 og ført Norge fra en plads som nummer 81 til 44 på verdensranglisten, og han håber at kunne fortsætte fremgangen.

- Med en positiv arbejdsgiver, stab og spillertrup er det svært at sige nej. Jeg trives godt i jobbet som norsk landstræner, og fodboldmæssigt er det en spændende og lovende trup, som har store muligheder for at fortsætte udviklingen, siger Lars Lagerbäck.

Svenskeren vil være 74 år, når slutrunden spilles, men hverken den fremskredne alder eller det faktum, at Norge ikke formåede at kvalificere sig direkte til næste års EM-slutrunde, har givet nordmændene anledning til at gå nye veje.

Ifølge NTB sagde Lars Lagerbäck i juni på et pressemøde før en kamp mod Færøerne, at han ville blive overrasket, hvis han fik forlænget sin kontrakt.

På rygteplan har der også været spekuleret i, om nordmændene kunne være interesseret i at ansætte Åge Hareide som ny landstræner til sommer.

Norge kan stadigvæk nå med til næste års EM-slutrunde. Det forudsætter, at nordmændene vinder to playoffkampe i marts. For at komme til EM skal Norge først slå Serbien og derefter vinderen af opgøret mellem Skotland og Israel.

- Målet er, at vi skal kvalificere os til EM, og derefter skal vi til VM i 2022, siger Lagerbäck.

Indløser Norge EM-billetten, havner holdet i gruppe D med England, Kroatien og Tjekkiet ved EM.

NFF-præsident Terje Svendsen er glad for, at Lagerbäck og assistenten Per Joar Hansen fortsætter det arbejde, de indledte i 2017.

- Jeg er meget glad for, at vi kan videreføre arbejdet med Lars og "Perry". Vi registrerer sportslig fremgang for landsholdet, og målet er deltagelse ved EM og VM, siger han.

Landsholdsanfører Stefan Johansen er også begejstret for forlængelsen og lægger samtidig et pres på sig selv og holdkammeraterne.

- Nu er det op til os spillere at levere på banen, så vi kan kvalificere os til en slutrunde med Norge, siger han.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden hos Det Norske Fodboldforbund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce