Annonce
Holstebro

Nordvestjylland skiller sig ud: Landets laveste smittetryk

Nordvestjylland skiller sig nu ud som det område i landet med klart det laveste smittetryk - og med mellem én og tre smittede i hver kommune den seneste uge.Smittetrykket er fire i Skive og fem i Holstebro, Lemvig og Thisted (målt som smittede per 100.000 den seneste uge). I Struer og Morsø er smittetrykket 14 og 15, mens det er 10 i Ikast-Brande (SSI-tal fra 25.9). Ill: Statens Serum Institut
Holstebro og Lemvig skiller sig sammen med Thisted og Skive ud som de fire kommuner i landet med det laveste smittetryk: Kun fire små ø-komuner har slet ingen smittede.
Annonce

NORDVESTJYLLAND: Mens regeringen strammer reglerne for forsamlinger og natteliv på grund af et højst smittetryk i landet, så skiller Nordvestjylland sig ud som det lige nu mest "corona-sikre" sted i landet.

Tre er blevet smittet med corona den seneste uge i Holstebro - og én i Lemvig. Dermed bidrager de de to kommuner til det lave smittetryk i området - målt som antal smittede den seneste uge per 100.000 borgere.

I de to kommuner er smittetrykket på fem, og det samme gælder i Thisted Kommune med to smittede, mens den lidt større Skive kommunen har et endnu lavere smittetryk med to smittede.

Kun Struer skiller sig ud med tre smittede den seneste uge - og dermed et smittetryk på 14. Men samlet er smittetrykket i de fem kommuner på under seks - et lavere smittetal end alle andre kommuner på fastlandet.

Kun fire små ø-kommuner har slet ingen smittede den seneste uge: Ærø, Langeland, Samsø og Fanø. Alle andre kommuner har flere smittede.

Især hovedstaden er hårdt ramt med et smittetryk på 75,6, og det førte tidligere på ugen til, at Tyskland fraråder alle turistrejser til hovedstaden - og forlanger, at besøgende fra området skal i karentæne eller fremvise en negativ coronatest.

Tyskland griber ind ved et smittetryk på 50 i en region, og med et samlet smittetryk på 22,1 er Region Midtylland langt fra denne "smerte-grænse".

Nordjylland er til gengæld tæt på grænsen med et smittetryk på 44,8, mens Syddanmark og Region Sjælland har et smittetryk på omkring 28 ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Annonce

Stigende smitte i landet

Det stigende antal smittede giver også udslag i flere indlagte på sygehusene, nemlig 101 og heraf 16 på intensiv og 9 i respirator. 678 i hele landet er testet positiv i det seneste døgn, der er gjort op.

Det stigende smittetal har fået regeringen til at stramme reglerne, så restauranter og barer skal lukke klokken 22 - og så højst 50 personer må forsamles. En stramning, som fredag blev forlænget til 18. oktober - og strammet, så det også gælder private selskaber i for eksempel forsamlingshuse.

Samtidig viser udviklingen, at smittetrykket hurtigt kan stige i et området. Ringkøbing-Skjern, Varde og Esbjerg er blandt de kommuner, som i flere dage har været "røde" med et smittetryk over 50. Det er kommuner, som klarede sig godt i foråret med få smittede.

Modsat var Hostebro den kommune vest for Storebælt, som havde det største smittetryk i foråret - og hvor især medicinsk afdeling på sygehuset - og kommunen plejesektor var hårdt ramt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce