Lemvig

Betonklodser skal sikre telte på festplads: Vejrudsigten lyder på kraftig blæst

Teltene til Krabbestival blev sikret med betonklodser, så alt bliver stående, selv om der er varslet en kraftig blæst.Betonklodserne her er ikke dem, som Lemvig Beton har tænkt sig at præsentere under Krabbefestival. Foto: Lars Kamstrup
Betonklodserne sikrer, at festpladsen bliver, hvor den er, når der fredag og lørdag inviteres til årets Krabbefestival

Lemvig: Thyborøn Havn er ryddet for betonklodser. De er kørt til havnepladsen i Lemvig, hvor der fredag og lørdag skal være Krabbefestival, og vejrudsigten med kraftig blæst fra nordvest gør, at der er mange telte, der skal sikres rigtig godt, og hvor man kan søge i ly for blæsten.

- Det positive ved vejrudsigten er, at det ikke skal regne. Men det vil blæse, så der er gang i at sikre med betonklodser, siger handels- og eventchef Mai Lindgaard, mens hun er i gang med de sidste forberedelser til den store festival, som gerne skulle trække både mange lokale og mange gæster til havnearealet.

- Det sjove ved det her er, så man på Lemvig Beton opdagede, at betonklodser, der bruges sådanne anledninger, ser meget triste og grimme ud. Så de har nu her i sidste øjeblik produceret en ny betonklods, som også er pæn at se på. Nu satser de på, at nogle får øje på den, så den kan blive en handelsvare. Så der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget, siger Mai Lindgaard.

Der er et tæt program for de to dage, og som er udsendt til alle husstande med Lokalavisen Lemvig i denne uge. Noget af det seneste, der så er kommet med, er, at der er et ekstraarrangement for børnene lørdag middag i forlængelse af det planlagte Tante Andante-show.

- Det bliver dels, at man kan dekorere en krabbekage. men så er der også et kemishow, hvor der vil være involveret noget med krabber.

Det er første gang, Mai Lindgaard er arrangør af Krabbefestivalen som handels- og eventchef, og det er en spændende opgave, mener hun.

- Krabber er jo et meget specifikt emne, men det sjove er at kunne blande krabber ind i så meget - også uden det bliver for søgt at gøre det.

Og der vil være krabber til alt og alle på Krabbefestivalen. Kokken Jesper Krabbe har special-arrangementer med krabbeklør. Der er tre udgaver, og der er udsolgt. men rygtet siger dog, at der på grund af afbud kan være enkelte billetter at få, så man kan forsøge sig, hvis man endnu ikke har sikret sig billet.

Til gengæld er søgningen ikke så stor til det krabbegilde, der skal slutte det hele af lørdag aften. Det er restaurant Luna, der arrangerer denne aften med krabber, musik og dans.

- Det er ærgerligt, der ikke er flere, der har tilmeldt sig, men det kan jo nåes endnu. Man skal bare henvende sig til Luna, så er der plads. Det er ikke så tit, vi har den slags gilder på havnekajen, så det ville være godt, hvis der er flere, der vil deltage og gøre det festligt, siger Mai Lindgaard..

Krabbefestivalen åbner officielt fredag formiddag klokken 11.00. Så er der krabbefrokost og koncert med Lis & Per, og så er der ellers gang i underholdningen og smagsprøverne resten af fredagen og lørdagen med.

Mai Lindgaard: Skynd jer at melde jer til Krabbegildet lørdag aften. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce