Erhverv

Nonboe regner med at anke: - Ellers får jeg ikke ro i mit sind

- Jeg kan stadigvæk ikke forstå, og det er sådan, det skal være, siger Jan Nonboe om sidste uges dom, han efter alt at bedømme vil anke. Arkivfoto: Morten Stricker
Jan Nonboe vil med 90-95 procent sikkerhed anke den dom, der faldt i sidste uge angående erstatning for hans oversvømmede diskotek.

Holstebro: Døren holdt ikke, og derfor blev diskoteket oversvømmet. Det skulle hverken Stormrådet, udlejeren eller tømmeren betale for. Lejeren, Diskotek Buddy Holly og ejer Jan Nonboe, skulle derimod have gjort indsigelser mod døren, da den blev sat i.

Sådan faldt dommen i sidste uge ud, og dermed fik Jan Nonboe ikke en krone af den håndfuld millioner, han ellers havde søgt erstatning om. I stedet kostede retssagen ham flere hundrede tusinde kroner.

Efter dommen kunne han ikke beslutte, om han ville kæmpe videre eller efter mere end tre års kamp se fremad - men en uge senere er der ikke meget tvivl tilbage.

- Vi regner med at anke. Det er den retning, vi kigger i nu. Jeg må erkende, at jeg ikke kan få ro i mit sind inden, ellers vil den afgørelse plage mig resten af livet. Jeg kan ikke forstå, at det er sådan, det skal være, siger Jan Nonboe og tilføjer:

- Jeg kan ikke sove om natten ellers. Det er horribelt. Om så jeg kun fik én ud af de fire-fem millioner kroner, jeg søger i erstatning, så ville det være det værd, fordi det ville betyde, at jeg fik ret. Alternativet har efter min mening krænket al sund fornuft.

90-95 %

Dommen fylder knap 30 A4-sider, og Jan Nonboe og "andre kloge hoveder" er i øjeblikket ved at granske afgørelsen med henblik på en ankesag.

- Vi har indtil den 19. marts til at beslutte os, men lige nu er det 90-95 procent sikkert, at vi anker. Jeg er lægmand. Jeg kan lave en mojito og en stor fadøl, men jeg har som lejer ikke forstand på, hvad en dør kan holde til, begrunder Jan Nonboe sin beslutning.

Efter afgørelsen er det ifølge Jan Nonboe væltet ind med støtte, blandt andet er der opstået en støttegruppe på Facebook lavet af Jannick Siems og Kristian Bøje.

- Jeg er så taknemmelig over, at én, som har arbejdet for mig, og én, som har været gæst, vil hjælpe. Én ting er at få samlet økonomi, en anden og endnu vigtigere grund er, at dette er en måde for små individer at stå sammen på mod de store. Sammen får vi en stor og god stemme, siger Jan Nonboe.

En ankesag vil ikke blive lige så dyr, vurderer han, eftersom syns- og stormrapporter allerede er lavet.

- Men det bliver nok alligevel hurtigt til 400.000 kroner i udgifter, vil jeg gætte på, siger Jan Nonboe.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce