Annonce
112

Nogen stjæler fra Ausumgaard - folk snupper svinekoteletter og flæskesteg uden at betale

Nye tiltag er på vej til gårdbutikken på Ausumgaard i et forsøg på at undgå tyveri. Foto: Stine Kjærside
Den gamle herregård arbejder nu på en ny løsning, så de fortsat kan have en ubemandet gårdbutik, men uden svind.
Annonce

Hjerm: Det har i lang tid været muligt at tage ud til Ausumgaards lille gårdbutik og selv lægge pengene, når man ville have svinekoteletter, flæskesteg eller det specielle Ausumgaard-mel med hjem til aftensmaden.

Men i løbet af det seneste års tid har Ausumgaard-folkene oplevet større og større svind. For det er tilsyneladende ikke alle, der husker at lægge penge, før de går med deres varer i hånden.

Det fortæller Maria Lundgaard-Karlshøj, der sammen med sin mand driver Ausumgaard.

- Vi tæller op hver eneste dag, så vi ved, hvad der burde ligge i pengebeholdningen, og vi ved derfor, hvor mange penge, der mangler, siger hun.

De fleste gange har der været tale om småbeløb, som stedet ikke har villet ulejlige politiet med, som Maria Lundgaard-Karlshøj formulerer det.

Men andre gange har svindet været så stort, at de har set sig nødsaget til at melde det. Der har også tidligere hængt en besked ude foran gårdbutikken til de langfingrede tyve om, at de skal huske at betale. Men lige lidt har det hjulpet.

- Det er jo en tillidssag at have en gårdbutik uden betjening, og det har egentlig godt kunnet lade sig gøre, men vi oplever et større og større svind, så nu er vi nødt til at gøre noget, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

Annonce

Ny dør

Derfor arbejder de i disse dage på at få en ny, speciel dør sat på indgangen til gårdbutikken.

Den vil fungere med et nyt låsesystem, så man skal registrere sig på sin telefon, før man kan komme ind. På den måde kan de bedre holde øje med hvornår, der forsvinder varer.

- Vi har også kamera i butikken, som vi hele tiden har haft, og dermed bliver det nemmere at se, hvad tid folk har været der. Og alle har jo en mobiltelefon i dag, og hvis ikke kan de altid ringe og få hjælp, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

Det ærgrer gårdejeren, at de er nødt til at ty til nye midler for at få bugt med tyverierne.

- Men virker det, så er det godt. Vi vil bare gerne gøre noget for at undgå svind. Ellers bliver det for dyrt at have butikken, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce