x
Annonce
Holstebro

Nogen køber sex-legetøj til konen - andre tænker puha, nu skal jeg ud og løbe

- Salget er steget 20-25 procent siden nedlukningen. Det er især vibratorer og dvd-film, der topper, fortæller Torben Knudsen, der har sex-butikken Dark Rose på Struervej. Foto: Morten Stricker
Hos Dark Rose er salget af sex-legetøj skudt i vejret, efter statsministeren bad flest muligt om at blive hjemme. Men krisen kan blive både en dreng og en pige, siger sexolog.

Holstebro/Esbjerg: Dobbelt-dildo, penis sleeve, leopardfarvet vibrator æg, filmpakke til en hel weekend eller hvad med et Vorbasse tilbud med hele ni dele?

Det vælter frem på pc-skærmen med frækt udstyr, hvis man i et anslag af corona-kedsomhed.... eller noget andet med musen klikker på darkrose.dk.

Og det er der rigtig mange, der gør lige nu.

- Salget af sexlegetøj er steget med 20-25 procent, og jeg tror, det kommer til at stige endnu mere, siger Torben Knudsen, indehaver af Dark Rose, der ud over webshoppen også har to fysiske butikker i henholdsvis Holstebro og Esbjerg.

De første tre dage efter nedlukningen stod alt bomstille. Ingen kunder og intet salg. Men så tog det fart.

- Et eller andet skal folk jo lave, når de sidder hjemme og keder sig. Vi oplevede det samme under hedebølgen forrige år - og finanskrisen. Det er, som om man bliver mere opmærksomme på hinanden og på at glæde hinanden, siger Torben Knudsen.

Annonce

Et eller andet skal folk jo lave, når de sidder hjemme og keder sig. Vi oplevede det samme under hedebølgen forrige år - og finanskrisen.

Torben Knudsen, indehaver af sexbutikken Dark Rose i Holstebro.

- Er det virkelig hende, jeg er gift med

Det kommer ikke bag på sexolog Vibeke Colstrup fra Holstebro, at salget af sex-legetøj er steget, og trafikken på mange pornohjemmesider eksploderet.

- Der er da helt klart noget psykologisk i, at vi rykker tættere sammen under kriser - men det kan blive både en dreng og en pige.

Om 10-11 måneder kan vi vågne op til et boom i børnefødsler, men det kan også være, at der kommer lang kø hos parterapeuterne, når vi vender tilbage til normalen.

- Nogle bliver helt nyforelskede igen, men der er også nogen, der tænker: Er det virkelig hende, jeg er gift med? Jeg har lige haft en mand inde, som selv bor alene med sine børn, og som fortalte, at hans kammerater, der er gift, har det lidt stramt for tiden, fordi de er tvunget til at være sammen med konen og børnene hele tiden og tænker: Puha, nu skal jeg ud og have en løbetur i skoven, siger sexolog Vibeke Colstrup.

Hun tilføjer:

- Parforholdet bliver sat på prøve under kriser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce