Annonce
Kultur

Nikolaj Stokholm tester igen på Høloftet

Nikolaj Stokholm finpudser sit nye show med to testshows på Høloftet på Thyholm. Arkivfoto
Høloftet på Thyholm byder den 1. og 2. oktober på test-aftener med stand up-komikeren Nikolaj Stokholm, og lørdag den 10. august bliver der tid til at fejre Høloftets fem års fødselsdag.

Thyholm: Komikeren Nikolaj Stokholm gjorde det i maj, og han gør det igen i begyndelsen af oktober: Tester sit nye show på Høloftet på Thyholm.

Det er tirsdag den 1. oktober og onsdag den 2. oktober, at Nikolaj Stokholm dukker op på den intime scene på Thyholm for at finpudse sit næsten færdige show.

- Vi havde to forrygende, udsolgte testaftener med ham i maj, og det er dejligt, at han vil lave endnu to testshows hos os - denne gang selvfølgelig med et noget mere færdigt materiale, siger Bent Hargaard, der driver Høloftet samme med sin hustru, Hanne Hargaard.

Bent Hargaard har desuden Hargaard Vinimport, der sælger økologiske vine til primært restauranter.

Høloftet har indtil videre kun meldt datoen den 1. oktober ud på sin hjemmeside, men Bent Hargaard oplyser over for avisen, at der også bliver et testshow den 2. oktober.

I det forrige show "Mit liv som Nikolaj Stokholm" grinede publikum ad fortællingen om en albinos opvækst i 90'ernes forstad. Nu er albinoen blevet voksen - sådan næsten da, som han udtrykker det - og det er på tide at kigge udad. At betragte os alle sammen og ikke mindst ham selv.

Det nye show, der hedder "Turen går til Nikolaj Stokholm", har premiere den 16. januar i Bremen Teater i København. Her er fem af de seks forestillinger i øvrigt udsolgt. Nikolaj Stokholm kommer herefter rundt i hele landet med blandt andet Holstebro på tourplanen.

Annonce

Vi havde to forrygende, udsolgte testaftener med ham i maj, og det er dejligt, at han vil lave endnu to testshows hos os.

Bent Hargaard, indehaver af Høloftet

Fem års fødselsdag

Til august er det fem år siden, at de første toner lød fra den lille scene på Høloftet. Dengang var musikken afslutningen på et virksomhedsbesøg, som også indeholdt noget fagligt og naturligvis en vinsmagning.

Det var oprindeligt til brug for vinsmagninger, at loftet over vinlageret i Floulev blev inddraget, men så gik der altså musik i den.

Her fem år efter er der mere end 25 årlige, offentlige arrangementer, der tæller både musik, stand-up og foredrag.

- Der har været mange store navne forbi Høloftet, og det viser sig ofte, at de er så vilde med konceptet og den intime stemning på det lille spillested, at de gerne vil tilbage igen, siger Bent Hargaard.

Fødselsdagen fejres med en koncert lørdag den 10. august, og her har værtsparret bestilt den helt store sommer-grill-buffet hos Gl. Amstrup Slagteren.

Underholdningen til denne fødselsdagskoncert er lagt i hænderne på Stryg’fri, som gav koncert på vinlageret i 2013 - kort inden spillestedet Høloftet blev en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce