Annonce
Mærkedage

Nikolai bryder med kongehusets traditioner

Prins Nikolai fylder 20 år den 28. august. Her er han til taffel med sin far og prinsesse Marie i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Prins Nikolai har været model for nogle af verdens store modehuse. Nu begynder hverdagen som studerende på CBS. Onsdag den 28. august fylder han 20 år.

20 år: Det er kutyme, at kongehusets prinser indgår i det danske forsvar. Anderledes med dronningens ældste barnebarn, prins Nikolai, som har valgt en anden vej.

Efter en veloverstået studentereksamen fra Herlufsholm Gymnasium sidste sommer fulgte han ganske vist den slagne vej.

Ligesom sin far, prins Joachim, og sin farbror, kronprins Frederik, i sin tid gjorde, så trak den unge prins i uniformen.

Stedet var Hærens Sergentskole i Varde, og målet at blive officer af reserven. Men efter nogle måneder meddelte hoffet, at prinsen var stoppet, og at det var hans egen beslutning.

Denne sommer begynder så et nyt kapitel for prins Nikolai, der fylder 20 år onsdag den 28. august.

Han er optaget på Copenhagen Business School, hvor han skal studere business administration and service management.

Uddannelsen er ikke målrettet en bestemt stilling, men kan typisk give job som konsulent eller rådgiver inden for kultur, turisme og service.

Foreløbig høster prinsen erfaring i virksomheden M. Goldschmidt Ejendomme, der er ejet af Københavns store private ejendomsmatador, milliardæren Mikael Goldschmidt.

Men det er som model, prinsen har gjort sig bemærket med flere prestigefyldte job hos modehuse i Paris og London.

I 2018 var han blandt andet på catwalken for det franske modehus Dior og det britiske mærke Burberry.

Også mod øst har de fået øje på den danske prins med de mørke krøller, der for nylig var på forsiden af den ukrainske udgave af modemagasinet Vogue.

- Nikolai - Prince of Denmark, stod der nederst på magasinet.

Som søn af prins Joachim og grevinde Alexandra har han dog også for længst erfaret, at den kongelige titel kan have en bagside.

Jævnligt har han kunnet læse om sin mors svære kærlighedsliv først med prins Joachim og siden med fotografen Martin Jørgensen.

Sit eget privatliv må han også indimellem dele med offentligheden. For eksempel at han er kæreste med Benedikte Thoustrup, som han gik i gymnasiet med.

Hun har det seneste år studeret på universitet Sorbonne i Paris, men er nu tilbage i Danmark.

Prins Nikolai har lejlighed i en sidebygning til Amalienborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gør noget - nu...

Fredag kunne vi fortælle historien om Kirsten fra Bonnet. Når hun cykler hjem fra arbejde, får borgerne i Bonnet besked om det, så de kan stå ude på fortovet for at holde øje med, hvad der sker. Frygten for, at byens uligevægtige mand, "Æ Jernstang", dukker op igen og overfalder hende. Akkurat som den øvrige del af landsbyens befolkning har Kirsten frygten for at blive overfaldet af manden, da det tidligere er sket, og ingen kan vide sig sikker. Vi har gennem uger og måneder skrevet om manden og situationen i byen, hvor borgerne på fredelig vis forsøger at overbevise manden om, at han skal stoppe. De møder op foran hans hus, drikker en kop kaffe og synger lidt for at vise manden, at byen står sammen i den her sag. Som det også tidligere er skrevet på denne plads, er det i bund og grund usympatisk, at en by står sammen mod en tilsyneladende psykisk syg mand. Men det er samtidig forståeligt, at man gør det. Det er på ingen måde holdbart, at en hel landsby skal terroriseres af en beboer, uden der bliver skredet ind. Tiden går, og der sker ingenting. I hvert tilfælde ikke noget, der er synligt og stopper balladen. Politiet arbejder bag linjerne, og det tager tilsyneladende sin tid. Uforståelig lang tid. At der ikke er en instans fra sundhedsvæsnet, der hjælper den tilsyneladende syge mand og resten af byens befolkning er lige så uforståeligt. Og det er ikke kun i Bonnet, det her sker. I for eksempel Troldhede melder man om samme udfordring. Politikere har været i Bonnet og lover, de vil gøre noget. Ministeren skal råbes op. Intet resultat endnu. Tiden går, og usikkerheden i Bonnet bliver være og værre. Det er på ingen måde rimeligt, at en beboer skal eskorteres hjem fra arbejde, fordi der er en trussel om overfald liggende i luften - fordi det er sket før. Nu må der simpelthen skrides ind. Det har kørt alt for længe, og ingen sagsbehandling må tage så lang tid. Hvis en borger så synligt terroriserer sine omgivelser, skal der gøres noget. En dag er der nogle, der mister tålmodigheden og tager til genmæle på en helt anden kontant måde, end det er set hidtil. Det er lige så galt. Gør noget - nu!!!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];