Annonce
Struer

Niels Viggo Lynghøj kunne bare ikke slippe politikken: Genvalgt til byrådet og nu også med en plads i regionsrådet

Niels Viggo Lynghøj er både glad og stolt over, at han med 2501 personlige stemmer opnåede valg til regionsrådet. Foto: Johan Gadegaard
Niels Viggo Lynghøjs tid som borgmester rinder ud, men han beholder en plads i byrådet, og med 2501 personlige stemmer får han nu også en plads i regionsrådet.

Struer: Niels Viggo Lynghøj (S) havde på forhånd meddelt, at han ikke ønskede at genopstille som borgmesterkandidat i Struer Kommune.

Men han var stadigvæk på stemmesedlen til valget af både nyt byråd i Struer Kommune og som kandidat til en plads i regionsrådet.

Med 182 personlige stemmer opnåede han lige akkurat genvalg til byrådet, og 2501 personlige stemmer sikrer ham nu også en plads i regionsrådet.

Annonce

- Jeg var overrasket, men også både glad og stolt over, at så mange havde stemt på mig, fortæller han.

- Jeg kom jo ind som kandidat til regionsrådet efter noget betænkningstid, da Lars Møller Pedersen måtte trække sig, konstaterer han.

Langt de fleste af de 2501 personlige stemmer, som sender Niels Viggo Lynghøj ind på en plads i regionsrådet, kom fra Struer Kommune, hvor Niels Viggo Lynghøj fik 1931 personlige stemmer.

I Lemvig Kommune fik han 256 personlige stemmer, og i Holstebro Kommune var det 163 af vælgerne, der satte kryds ved Niels Viggo Lynghøj.

Godt for Struer

- Det bliver nyt for mig at skulle arbejde med det politiske i regionen. Men lidt kender jeg da til det. Som borgmester har jeg blandt andet været medlem af kommunernes kontaktråd med regionsrådets formand, og generelt er der jo også mange berøringsflader i sundhedspolitikken, når vi for eksempel arbejder med hjemtagelse af patienter fra hospitalerne, fortæller han.

Første møde i regionen bliver et gruppemøde i den nye socialdemokratiske gruppe torsdag aften.

Vi må være glade for, at vi stadigvæk har to mandater i regionsrådet her fra Struer Kommune og udnytte det, så godt vi kan.

Niels Viggo Lynghøj (S), Struer


Her skal der blandt andet vælges medlemmer til de forskellige udvalg, og her forventer Niels Viggo Lynghøj ikke at komme ind på nogle af de tunge poster.

- Men jeg har været medlem af bestyrelsen for Midttrafik som borgmester og fra den kommunale side af bordet. Så det var da en mulighed, at jeg kunne blive Socialdemokratiets repræsentant fra regionen, vurderer han.

- Regionen har to medlemmer af bestyrelsen. En fra Venstre og en fra den socialdemokratiske gruppe, og Arne Lægaard bliver formentlig genvalgt som Venstres repræsentant, vurderer Niels Viggo Lynghøj.

Men pladsen som socialdemokraternes repræsentant er ledig, efter at der ikke var genvalg til regionsrådet for Claus Kjeldsen fra Skive.

- Men bortset fra det vil det være helt naturligt, at jeg også kommer til at samarbejde med Steen Jakobsen fra Venstre. Vi må være glade for, at vi stadigvæk har to mandater i regionsrådet her fra Struer Kommune og udnytte det, så godt vi kan, mener Niels Viggo Lynghøj.

Annonce
Holstebro

Vraget spidskandidat får politisk ben til 64.000 kroner om året

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

Nyvalgt byråd ramt af corona til første møde: To måtte blive hjemme

Annonce