Annonce
Sport

Nicolai har besøgt 365 stadions i hele verden og er meget begejstret for Holstebro Idrætspark

Den gamle ståtribune på Holstebro Idrætspark var højdepunktet og med til at gøre det gamle stadion til "en perle" for stadionentusiasten Nicolai Bryde Nielsen Foto: Morten Stricker
Nicolai Bryde Nielsen brugte hele sin søndag på at tage toget fra København til Holstebro for at opleve Holstebro Idrætspark. Han er en såkaldt "groundhopper", som brænder for at besøge stadions i enhver afskygning, og han var begejstret over det, han så.
Annonce

Holstebro: Han ved, hvad han snakker om.

Nicolai Bryde Nielsen har set kampe på 365 stadions i over 50 lande, og han mangler blot tre stadions, før han har overværet kampe på samtlige stadions i den danske 2. division. Her er konklusionen om Holstebro Idrætspark klar.

- Det er absolut et af de bedste stadions i 2. division. Det er endda et af de bedste stadions herhjemme, hvis man ser på nogen af dem, som er lidt overset,  lyder det fra Nicolai Bryde Nielsen.

Han satte kursen mod Holstebro klokken 7.23 søndag morgen for at være på plads, når Holstebro Boldklub mødte Jammerbugt klokken 13.00. Han var først hjemme i København igen klokken 22.30.

- Det var hele turen værd. Jeg havde set billeder af det, så jeg havde høje forventninger, og de forventninger levede det til fulde op til, siger Nicolai Bryde Nielsen.

For der hvor nogen ser et betontungt stadion, som har fået kritik for at være utidssvarende og visse steder faldefærdigt, så ser han noget helt andet.

- Den store ståtribune af beton er fantastisk, og jeg ved, at den også har vakt opsigt hos stadionentusiaster rundt om i Europa. Det er et virkeligt stort stadion som er bynært, og hvor opbygningen af det giver mig associationer til de helt gamle bundesligastadions i Tyskland, siger han og bruger flere gange ordet "charmerende" om det aldrende stadion.


Man kigger jo direkte ind i fortidens storhed, når man kommer derhen.

Nicolai Bryde Nielsen, om Holstebro Idrætspark.


Det er ikke kun Nicolai Bryde Nielsen, som har udvist begejstring over Rolf Krakesvej 9.

En anden groundhopper, Frederik Wolmar, kalder i sit blogindlæg fra august ståtribunen for hovedattraktionen og påpeger, at den "helt sikkert den smukkeste ståtribune i Danmark". Han mener, ligesom Nicolai Bryde Nielsen, at Holstebro Idrætspark er en perle, som i den grad er et besøg værd.

Annonce

Et kig ind i fortiden

Nicolai Bryde Nielsen har besøgt langt størstedelen af de største stadions i verden.

Den værste oplevelse havde han på Arsenals hjemmebane Emirates, som var for kommerciel og skabt til dem med mange penge, og han putter også Old Trafford i den kategori, selvom hans besøg der blev forværret af en dårlig plads.

37-årige Nicolai Bryde Nielsen har besøgt stadions over hele kloden. San Marino, Columbia, Gambia, Brasilien, Tyskland, Spanien og England er blot nogle af landene på den lange liste. Privatfoto.

Han er bestemt heller ikke begejstret for det i Holbæk, hvor man har lavet en ny og moderne kunstgræsbane i "Holbæk Sportsby", hvor der ifølge Nicolai Bryde Nielsen er en "lortetribune", og hvis man skal på toilettet skal man ind gennem svømmehallen.

Capelli Sport Stadion i Køge, hvor 1. divisionsklubben HB Køge holder til, får heller ikke rosende ord med på vejen. Det er et "træningsanlæg uden identitet", lyder det.

Han kalder det blandt andet historieløst.

Holstebro Idrætspark var alt andet end historieløs.

- Man kigger jo direkte ind i fortidens storhed, når man kommer derhen. Man står og tænker over, hvor fedt det må have været, når der har været fyldt, og det er et stykke historie og kulturarv som udfolder sig for en, siger Nicolai Bryde Nielsen.

Han var også begejstret for, at der et salgsområde med bænker, og at man havde valgt Hancock i hanerne, og dermed støttede noget der var mere lokalt, end hvis man havde valgt nogle af de "større" mærker.

Annonce

Tyskerne kommer

Nicolai Bryde Nielsen har en side, hvor han fortæller om sine besøg på stadions rundt om i verden. Besøg, som handler langt mere om atmosfære, kultur og stadions end om resultater.

Det kaldes "groundhopping", og det er især stort i Tyskland, men også ved at vinde indpas i Danmark.

- I Holstebro mødte jeg nogle fra Kolding, som faktisk bare var kørt til Holstebro for at se stadion og den store ståtribune. Jeg kan godt forestille mig, at nogle tyskere tager turen op til Holstebro for at se det også. Det er i hvert fald, det indtryk jeg har fået, siger Nicolai Bryde Nielsen.

Med en fadøl i hånden og fint efterårsvejr havde Nicolai Bryde Nielsen en af sine bedre stadionture, da han søndag var i Holstebro. Privatfoto

Han har en hel del følgere på sociale medier og på sin hjemmeside, og han vil i hvert fald sende en anbefaling Holstebros vej.

- En ståtribune som den i Holstebro er unik. Det er noget, som man ikke ser længere og ikke bygger længere. Det er noget, som folk gerne kører efter, siger Nicolai Bryde Nielsen.

Annonce

Hyld det

Den bedste stadionoplevelse havde Nicolai Bryde Nielsen i Argentina.

Siger man "Club Atlético Huracán" og "Estadio Tomás Adolfo Ducó", så vil nogen nok svare "prosit", men den argentinske klub og det stadion har indprintet sig i hukommelsen.

- Det er det smukkeste stadion, jeg har været på. Et helt gammeldags klassisk oval stadion med et specielt tårn på midten af tribunen. Man kommer ind og tænker wow. Det er fyldt med historie. Man går på toilet i et hul i jorden, og der et et højt pigtrådshegn, som omgiver banen. Det er fantastisk, siger Nicolai Bryde Nielsen.

Det ligger ham meget på sinde, at fodboldstadions skal udvise den identitet, kultur og historie som hersker i klubben. Den skal være med til at fastholde fans, så det ikke kun de flygtige resultater, som får folk på stadion.

Det var her i Huracán i Buenos Aires, at Nicolai Bryde Nielsen havde en af sine mest mindeværdige stadionoplevelser. Privatfoto.

Derfor har han også et forbedringsforslag til Holstebro Idrætspark, som han mener ville give tingene et løft.

- Jeg synes jo, at når man har sådan et unikt og historisk stadion, så skulle man gøre noget mere ud af at fortælle om det, siger han og fortsætter:

- Det kunne være et skilt på stadion, som fortalte hvornår det var fra og noget om den store ståtribune, som eftersigende er den største som stadig er i brug i Danmark. Udnytte at man har en seværdighed, som kan få nogle samtaler i gang, siger Nicolai Bryde Nielsen, som havde svært ved at finde frem til noget materiale om den gamle Idrætspark på trods af ihærdige internetsøgninger.

Nicolai Bryde Nielsen har set 131 stadions i Danmark. Han nævner Riisvangen i Aarhus, Høje Bøge i Svendborg og Idrætsparken i Valby som nogle af de lidt oversete og mest seværdige i kategorien sammen med Holstebro Idrætspark.

Den store passion for at opleve stadions rundt om i hele verden har fået Nicolai Bryde Nielsen til at starte sit eget rejseselskab, som arrangerer fodboldture, så han kan give nogle af oplevelserne videre.

Et rejseselskab som han stiftede i december, men som indtil videre er sat på pause på grund af coronarestriktionerne. Han arbejder som flyttemand, indtil der igen bliver mulighed for at arrangere fodboldture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce