Annonce
Lemvig

Har aldrig sendt så mange pakker ud af butikken: Netsalg af garn boomer

Michael Dambak i sin butik i Tørringhuse, hvor der lige nu er lukket for kunder. Til gengæld er der et stort salg over nettet. Arkivfoto: A. P. Christensen
Hobbygarn i Tørringhuse har aldrig tidligere sendt så mange pakker ud af butikken som lige nu.
Annonce

Tørringhuse: Det kan godt være, det er på en sørgelig baggrund, men Michael Dambak fra forretningen Hobbygarn.dk må blot konstatere, at det går godt. Endda rigtigt godt. På grund af corona-virussen er danskerne sendt hjem med besked om at blive hjemme, og derfor har de brug for noget at fordrive tiden med. Det har skabt travlhed i web-butikken hos Michael Dambak.

- Men når jeg står og pakker om aftenen, så er det altså ikke superfedt at tænke på, hvorfor jeg pludselig har fået så travlt, siger han.

Det er dog ikke noget, han kan ændre på, og danskerne skal trods alt stadig serviceres. Og når de ikke kan gå i en fysisk butik, så er internettet blevet en foretrukken handelsplatform for mange danskere.

- Vi kunne mærke det fra den første dag, hvor statsministeren meldte ud, at folk skulle gå hjem. Trafikken voksede straks markant på vores hjemmeside, siger Michael Dambak.

Når jeg står og pakker om aftenen, så er det altså ikke superfedt at tænke på, hvorfor jeg pludselig har fået så travlt

Michael Dambak, hobbygarn.dk

Annonce

200 procent op

Han skønner, at hans netsalg er vokset med over 200 procent over de seneste dage.

- Der mange, der køber garn, der svarer til, at de går i gang med et nyt projekt i form af en trøje eller andet. Jeg tror også, der er mange, der starter op med at strikke, for de bestiller strikkepinde samtidigt, siger Michael Dambak.

Han kan dog ikke omsætte net-fremgangen til en tilsvarende omsætningsfremgang.

- Vi har også en fysisk butik her på stedet, men den har vi valgt at lukke helt ned. Det skyldes, at det ofte er ældre kunder, der kommer i butikken, og dem vil vi naturligvis gerne passe på, siger Michael Dambak.

Annonce

Lukket ned

Den første uge tilbød han ellers kunderne, at de kunne ringe ind og bestille varer, hvorefter han pakkede og gjorden ordren klar til afhentning - eventuelt ved at stille den ud.

- Men det har vi valgt at lukke helt ned for i denne uge, så denne del af omsætningen er forsvundet. Men netsalget opvejer klart, hvad vi har mistet, så vi får en rigtig, rigtig god måned, siger Michael Dambak.

Til gengæld er han glad for at opleve, at mange lokale kunder har fundet vej til web-butikken.

- Det er ekstremt vigtigt, at de lokale bliver ved med at handle lokalt. Vi sender fem-seks pakker hver eneste dag til levering i vores egen by, men mange kreative butikker har det generelt rigtigt godt lige nu. Det er værre med mange af de øvrige, så én af mine helt store bønner er, at man vil blive ved med at bakke op om de lokale butikker. Giver de dig en mulighed for at bestille varer hjemmefra, så gør det, siger Michael Dambak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce