Inden vi tager hul på julen, skal vi en tur til Paris.
Nogle mener, at croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger. Den findes også i flere varianter.
Jeg synes, at denne er ret nem, og så luner den i en kold tid. Spis den med salat og pommes frites til.
Vi fik den en skøn solskinsdag i oktober på Au Vieux Chatelet. Faktisk på min datter Annas 15-års fødselsdag, som vi fejrede i Paris os to sammen.
Opskrift
Til fire personer:
8 skiver surdejsbrød
2 dl cremefraiche 38 procent
250 g gruyere-ost
1 spsk. dijonsennep
25 g smør
200 g landskinke
Salt og peber
Rør cremefraiche med revet gruyere og sennep og tilsæt salt og peber. Smør blandingen på brødet. Læg to brødstykker sammen med landskinken i midten og osteblandingen opad.
Smelt smør på panden og steg brødet i det. Lad brødet blive lidt brunt, inden brødene lægges i et ovnfast fad og bages i ovnen ved 220 grader i 10 minutter.