Annonce
Struer

Nej, du må ikke rive det ned

Struer Kommune har nedlagt forbud mod nedrivning af dette gamle fiskerhus på Jegindø. Foto: Struer Kommune
Struer Kommune nedlægger forbud mod en nedrivning af et gammelt fiskerhus på Jegindø
Annonce

Thyholm: Teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har godkendt en indstilling fra forvaltningen, som anbefalede, at der blev nedlagt nedrivningsforbud.

Formanden for teknik-, miljø og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), kender baggrunden for den indsendte ansøgning.

- Så langt kommer vi ikke ind i sagerne. Vi skal ikke på den måde tage stilling til sagsbehandlingen. Når vi ser på det som politikere, tager vi udelukkende stilling til det principielle i sagen, fortæller hun.

Det betyder, at udvalget kun har fået besked om, at Struer Kommune har modtaget en forespørgsel på nedrivning af en bolig beliggende på Rønvej 39, og at det er en bevaringsværdig bygning i klasse 3 - et gammelt fiskerhus, som er et af de ældste på Jegindø, og forvaltningen har derfor vurderet, at en nedrivning ville være et kulturhistorisk tab for hele for Struer Kommune.

Så langt kommer vi ikke ind i sagerne. Vi skal ikke på den måde tage stilling til sagsbehandlingen. Når vi ser på det som politikere, tager vi udelukkende stilling til det principielle i sagen.

Marianne Bredal (V), udvalgsformand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune

Annonce

Ny retningslinjer på vej

Dette betød, at forvaltningen ønskede at blokere for en nedrivning.

Det kunne imidlertid ikke umiddelbart lade sig gøre.

Bygningen er ikke udpeget som bevaringsværdig i hverken lokalplan eller kommuneplan, og den eneste mulighed var derfor at opfordre politikerne i teknik-, miljø- og klimaudvalget til at nedlægge et § 14-forbud efter planloven.

Dette er nu sket, og administrationen vil nu udarbejde en bevarende lokalplan for Thyholm, som vil være klar til godkendelse i byrådet i starten af 2020.

I forbindelse med den igangværende revision af kommuneplanen vil der også blive formuleret en række retningslinjer for de bevaringsværdige bygninger i hele kommunen, og med nye begrænsninger for, hvad man må give sig i kast med, skal de nye retningslinjer også beskytte bygningerne mod ændringer, som forringer bygningens originale udtryk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Akademichef roser topscorer Tønnesen

Annonce