Annonce
Lemvig-Thyborøn

Nedtur i Nordsjælland: - Vi rykker ud, hvis ikke spillerne tager sig sammen

Jonas Gade bidrog med fem mål på ti forsøg i lørdagens nederlag. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Helsingør: Starten og slutningen var godkendt, men alt derimellem var ikke på et acceptabelt niveau.

Sådan kan kampen mellem Nordsjælland og Lemvig-Thyborøn groft sagt opsummeres. Efter en tæt indledning var det de sjællandske værter, som fik fat i opgøret og løb fra LTH, som dog kom godt igen mod slutningen af kampen uden at det blev til point.

Cheftræner Claus Uhrenholt var stærkt utilfreds med holdets udtryk og den manglende koncentration gennem størstedelen af opgøret.

- Jeg er dybt skuffet over spillernes manglende parathed. Det kan simpelthen ikke passe, at vi skal sidde i omklædningsrummet i pausen og snakke om, at vi ikke er klar. Ikke klar? Det er en nedrykningskamp, vi spiller, siger Claus Uhrenholt.

Han er ikke sen til at pege på den direkte konsekvens, hvis holdet ikke får hanket op i sig selv og hinanden.

- Vi rykker ud, hvis ikke spillerne tager sig sammen, siger Claus Uhrenholt, og påpeger samtidig, at det i sidste ende er hans ansvar som cheftræner.

Annonce

Kampen i tal

Nordsjælland Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 27-24 (14-9)

Håndboldligaen, nedrykningsspil

Stillinger undervejs: 1-3, 4-4, 5-5, 8-6, 12-8, 14-9, 19-12, 20-14, 23-16, 25-19, 25-23, 27-24

Mål, NSH: Carl-Emil Haunstrup 7, Lasse Uth 6, Kasper Kisum 5, Andreas Nielsen 4, Tobias Jørgensen 3, Dan Beck Hansen 1, Nicolas Lundbye Kristiansen 1

Mål, LTH: Jesper Kokholm 6, Jonas Gade 5, Mark Nikolajsen 4, Rasmus Porup 4, Mathias Porsholdt 3, Mads Thymann 1, Andreas Damgaard 1

Udvisninger: NSH 2, LTH 1

Muligheden var der

Der var ellers gode muligheder i sidste halvdel af opgøret for at få point med hjem fra Helsingør Hallen.

Nordsjælland Håndbold formåede ikke at score otte angreb i træk, men det lykkedes ikke for de røde at få maksimal gevinst ud af den sløje periode fra værterne.

- Vi begynder at opfinde alt muligt i stedet for at holde os til planen, og som jeg ser det så er det et hold vi simpelthen skal slå, hvis vi gerne vil forblive i ligaen. De mangler nogle af deres profiler, siger Claus Uhrenholt med henvisning til den kommende TTH-spiller Johan Meklenborg og Aku Kreutzmann, som begge var ude af opgøret.

I den anden kamp i puljen lykkedes det lørdag eftermiddag for Ribe-Esbjerg at besejre KIF Kolding, og det betyder, at Lemvig-Thyborøn skal i en direkte duel mod KIF Kolding lørdag, hvor vinderen er fri af nedrykning, mens taberen skal møde Tønder om ligapladsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce