Annonce
Kultur

Nedlægger succesrig gammel forening der fik Lemvig Prisen - starter igen i helt ny udgave

Det nye event-udvalg, der vil føre ånden fra Klinkby Familie & Samfunds arrangementer videre, består af Martin Schmidt, Dorte Ørum Rasmussen, Mona Andersen og Niels Erik Madsen. Pressefoto
Klinkby Familie & Samfund har haft kæmpe succes med at tiltrække deltagere til store arrangementer. Nu nedlægges den 75 år gamle forening for at genopstå under Alt i Et Huset i Klinkby

Klinkby: Er der en forening på Lemvigegnen, som har haft succes i nyere tid, så er det Klinkby Familie & Samfund, som har kunnet tiltrække hundredvis af deltagere fra hele kommunen, når man med fingeren på pulsen lavede de helt rigtige arrangementer.

Faktisk var man så dygtig, at foreningen i 2012 blev belønnet med Lemvig Prisen for sine succeser.

Foreningen blev bygget oven på den gamle husholdningsforening, der blev stiftet for 75 år siden. Lige som alle andre har foreningen ligget stille under corona-krisen, og da der nu åbnes op for nye aktiviteter, kommer den for mange overraskende nyhed, at foreningen er blevet nedlagt.

Annonce

Men inden chokket breder sig, kommer den næste nyhed: Aktiviteterne er gået over i et nyt udvalg under Alt i Et Huset i Klinkby, som vil fortsætte med de succesrige arrangementer. Klinkby Familie & Samfund har overdraget alle midler til dette udvalg. Der er også personer, som er gået med over, så det nye udvalg kan komme godt i gang.

- Det nye udvalg har fået navnet Alt i Et Event, og det har det samme formål, som Klinkby Familie & Samfund arbejdede ud fra, nemlig at styrke sammenholdet og mobilisere arrangementer, der bidrager til fællesskabet og indsigt i lokalsamfundet, siger Mona Andersen, som er med i det nye udvalg.

Det er hun sammen med Martin Schmidt, Dorte Ørum Rasmussen og Niels Erik Madsen.

De vil lave debatskabende, sociale og kulturelle arrangementer primært for det voksne publikum.

Arrangementerne vil foregå i Alt i Et Huset, og man vil inddrage lokalsamfundet, så der også kan ske noget uden for huset og i samarbejde med virksomheder, kunstnere og andre kulturelle institutioner.

Vanskelig beslutning

En af hovedpersonerne i Klinkby Familie & Samfund var Solvejg Stephansen. Hun er en af dem, der vil være overgangsperson, så det nye udvalg kan komme godt i gang.

- Det har selvfølgelig været en vanskelig beslutning at opløse sådan en gammel forening. Vi havde stor succes med den. Vi fik den moderniseret ved at melde den ud af Familie & Samfund og være selvstændig. Det betød, vi havde næsten 600 medlemmers kontingent at arbejde med som grundlag, og det gav os mange muligheder. Og det blev en succes, må man sige.

I 2012 fik Klinkby Familie & Samfund Lemvig Prisen for sit usædvanlige arbejde med at lave arrangementer for en stor tilhører-skare. Arkivfoto: Mikkel Jezequel

- På den anden side er det et godt tidspunkt at starte på en frisk. Vi har været lukket ned på grund af corona lige som alle andre, og nu skal der tryk på igen. Så er det godt med nye kræfter og nytænkning. Der bliver plads til yngre folk, som også vil lave noget for yngre deltagere, men selvfølgelig også for de mange, der har støttet op om Klinkby Familie & Samfund. Så jeg tror på, det er den helt rigtige beslutning. Tiderne ændrer sig, og vi må følge med, siger Solvejg Stephansen.

Hun mener også, at det helt væsentlige er, at der bliver lavet noget, som folk gerne vil deltage i.

- Det er jo ikke afgørende, at det lige skal være i Klinkby. Ligegyldigt hvor vi bor, kan man deltage i arrangementer, man gerne vil med til, og det er ikke afgørende, hvor det er rent geografisk i kommunen. Alle skal være åbne over for, at alle kan være med, når der er noget, der interesserer en.

Annonce

Andreas Bo er den første

Det første arrangement under Alt i Et Event er allerede 22. september, hvor Andreas Bo kommer til Klinkby med sit show "Skarp". Man kan købe billetter til et godt grin på Klinkby Fællesside.

Det nye eventudvalg starter 22. september med Andreas Bo med hans nye show, "Skarp". Pressefoto.

- Denne aften vil der også være et lille oplæg om Eventgruppens planer, og man kan tilmelde sig en frivillig-bank og støttegruppe, siger Mona Andersen.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Det er ikke uden grund hun er småstresset: Tre koncerter på tre dage i 18b

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce