Annonce
Sport

Nederlag eller ej, i det mindste duftede det igen af fodbold på Holstebro Idrætspark

Frits Wirenfeldt (drikkende af sin fadøl) nød at være tilbage på stadion og følge Holstebro Boldklub på nærmest hold, sådan som han har gjort i over 50 år. Foto: Morten Strægaard
Holstebro Boldklub tabte søndag eftermiddag 1-2 til Thisted, holdets 15. nederlag i 2. division. Alligevel var der grund til at glæde sig, ikke mindst over de 302 tilskuere, der for første gang i 2021 kunne se fodbold på stadion.

Holstebro: Frits Wirenfeldt har har spillet i og fulgt Holstebro Boldklub i tykt og tyndt siden 1970.

Men efter mere en 50 år på lægterne har den loyale klubmand i forårets første syv kampe været tvunget til at sidde hjemme i stuen med sin mobiltelefon og følge Holstebro Boldklubs kampe. Ikke af lyst, men fordi corona-restriktionerne ikke tillod tilskuere på stadion.

Derfor var det et glædeligt gensyn mellem to gamle venner, da han søndag eftermiddag igen kunne træde ind gennem portene til Holstebro Idrætspark.

Annonce

- Det er simpelthen så dejligt at kunne være her igen, det har vi gået og ventet på i alt for lang tid, fortæller Frits Wirenfeldt.


Smagen er ligeså god, som jeg husker den. Holstebro har en af de bedste stadionpølser i hele landet, så den - og så øllen selvfølgelig - har jeg længtes efter at opleve igen.

Frits Wirenfeldt.


Snakken med Frits falder, netop som han er på vej tilbage til sin siddeplads på tribunen med en stadionpølse i den ene hånd og en iskold fadøl i den anden hånd. To ting, der hører til på sådan en eftermiddag på stadion.

- Smagen er ligeså god, som jeg husker den. Holstebro har en af de bedste stadionpølser i hele landet, så den - og så øllen selvfølgelig - har jeg længtes efter at opleve igen, siger Frits Wirenfeldt.

Savnet tilskuerne

Det var ikke kun tilskuerne, der var glade for igen at blive lukket ind på lægterne. Også spillerne på banen nød at kunne se andet end tomme plastiksæder, når de lod blikket glide ud forbi banens streger.

- Tilskuere betyder meget for os, det har bare ikke været det samme at skulle spille kampene uden dem, og jeg tror heller ikke det har været til vores fordel, at de har manglet. Havde vi haft tilskuere hele sæsonen, så tror jeg på, at vi kunne have stået med lidt flere point, fordi de især på hjemmebane ville kunne have givet os lidt ekstra, forklarer Emil Laursen.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Thisted FC 1-2 (1-1)

2. division, 20. spillerunde

Mål: 0-1 Mathias Myrthue (22.), 1-1 Andreas Kiilerich (26.), 1-2 Laus Østervig Nielsen (64.).

HB-startopstilling (3-4-1-2): Mads Sylvan - Emil Laursen, Frederik Søvndahl, Mikkel Rønn - Kristian Bach Nielsen, Rasmus Strangholt, Kristian Alvarez (4. Anders Iversen/78. Steffen Svenningsen), Anders Nicolaisen - Per Lauge (78. Jens Emil Fjendsbo) - Andreas Kiilerich, Sebastian Lau (64. Lasse Lilbæk).

Advarsler: Anders Santos Iversen (i karantæne i næste kamp).

Mens tilskuerne har været fraværende har HB mere eller mindre udspillet sin rolle i årets 2. division. Alt andet end en sejr i næste weekends udekamp mod Næsby vil endegyldigt cementere nedrykningen fra 2. division.

Og med de mange nederlag i bagagen var det faktisk en glædelig overraskelse, at hele 302 personer alligevel havde indløst billet til søndagens kamp - og skaffet den friske negative coronatest, som var et krav for at kunne komme ind.

- Vi havde snakket lidt om, gad vide hvor mange der vil komme og se kampen, så jeg synes virkeligt tilskuerne skal have ros for at møde op, selvom vi ikke har leveret på banen, siger Emil Laursen.

For første gang i fem måneder, siden pokalnederlaget til Randers FC i december, spillede Holstebro Boldklub en kamp med tilskuere på stadion. Mange af dem skulle selvfølgelig også en tur forbi salgsboden og have en af de gode stadionpølser. Foto: Morten Strægaard

Også cheftræner havde nydt, trods skuffelsen over et 1-2 nederlag til rivalerne fra Thisted, at der igen havde siddet fans, venner og familie rundt om banen.

- Det er bare noget helt andet at spille, når tilskuerne er der. Det lugter bare lidt mere af fodbold så, siger Kim Kristensen.

Annonce

Spilmæssig fremgang

Selv om det først er i næste weekend, at Holstebro Boldklub rent matematisk kan rykke ned, har skæbnen i bunden af 2. division stået klar i et stykke tid.

Alle har været klar over, at det var den vej, pilen pegede, og derfor er man allerede godt i gang med at indstille sig på den fremtid der venter. Det indebærer blandt andet en justering af spillestilen, fra at være et meget forsvarende hold i 2. division, til igen at skulle dominere på bolden og tage initiativet, når HB rykker ned i Danmarksserien og forhåbentlig igen skal til at være et tophold.

- Vi prøver at finde tilbage til en mere boldbesidende stil, og det synes jeg faktisk godt man kunne se, selv om vi tabte kampen. Det er noget, vi allerede er gået i gang med at arbejde på, fortæller Emil Laursen.

Kristian Bach Nielsen havde i perioder fint fat i gæsterne fra Thisted, men måtte alligevel indkassere sæsonens 15. nederlag i 2. division. Foto: Morten Strægaard

Og Kim Kristensen hæftede sig ved de positive elementer i spillet.

- Jeg synes, vi tager et kæmpe skridt i den rigtige retning, men så ærgrer det mig også endnu mere, at de scorer på to dødbolde. For i spillet på banen synes jeg, det er to meget lige hold, siger Kim Kristensen.

På midtbanen havde Kristian Alvarez fået chancen fra start for første gang i sæsonen, efter i flere uger at have knoklet ihærdigt på træningsbanen. Desværre måtte han allerede i kampens fjerde minut lade sig udskifte med en muskelskade i baglåret.

- Han havde fortjent at få chancen, så det er helt vildt synd for ham, at han igen skulle blive ramt af en skade, konstaterer Kim Kristensen.

Cheftræneren kommer med sikkerhed til at mangle både Alvarez og manden, der afløste ham på den centrale midtbane, Anders Santos Iversen, i næste weekend. Santos fik et gult kort mod Thisted og er dermed i karantæne. I kampens afslutning måtte en groggy Mikkel Rønn også udgå efter et sammenstød med Thisted-keeper Andreas Raahauge - hans status er i skrivende stund ukendt.

Holstebro Boldklub tabte søndag 1-2 til Thisted FC og tog dermed endnu et skridt mod den uundgåelige nedrykning fra 2. division. Kampen var den første i fem måneder med tilskuere på stadion. Foto: Morten Strægaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce